Eva Keramik

Foto: Eva Keramik

En masse keramik-figurer i brune og brændte nuancer, der forestiller damer i hat

Foto: Eva Keramik

Eva Keramik, indehaveren Eva, foran butikken og værkstedet i Rude Strand

Foto: Destination Kystlandet

Udstilling af Eva Keramik figurer

Smukt kunsthåndværk ved Odderkysten

I privat bolig med udsigt til østkystens rolige vand kan du besøge en af regionens dygtigste keramikere. Eva brænder keramik med den gamle japanske metode RAKU, og laver desuden figurer i glas og bronze. Blandt de færdige værker, som kan købes hos Eva Keramik, er blandt andet skønne fade og smukke figurer såsom klovne, damer og fugle.

 

Om RAKU keramik

De gamle japanere søgte efter ro og harmoni ved at omgive sig med smukke ting, en af de dyder RAKU-KERAMIKKEN besidder med sin meget smukke overflade. RAKU betyder: Ro og harmoni.

Efter at genstanden, F.eks. en krukke, er formet i det keramiske ler, forglødes den i ca. 1000 grader varm ovn. Herefter glaseres den og sættes atter i ovnen, denne gang til ca. 900 grader.

Efter ca. 20 minutter er glasuren smeltet, krukken tages ud og svinges frem og tilbage for at fremprovokere krakeleringer. Efter denne luftning lægges krukken i en lukket beholder med savsmuld, en proces der er med til at trække de smukke farver frem og giver en meget spændende glasur. Ilten trækkes ud af leret, og krakeleringerne giver smukke tegninger. En sidste påvirkning opnås ved et chok i vandbad, mens krukken endnu er glødende.

Vejr, vind og brændemetode har stor indflydelse på hvorledes de enkelte brændinger falder ud, men netop det uforudsigelige i hvorledes udfaldet bliver, gør at RAKU-KERAMIK er en spændende kunstart, som efter sit japanske forbillede nu indgår i vesteuropæisk kunsthåndværk.

 

Åbningstider

Er du på ferie ved Odderkysten eller besøger Saksild Strand, så bør du unde dig selv at besøge Eva Keramik. Eva tager altid imod med et smil og åbne arme og fortæller også glædeligt om tilblivelsen af kunsten.

Åbent 3. april - 1. oktober kl. 11-17.

Lukket mandag og tirsdag. Ellers efter aftale. Ring gerne i forvejen på tlf. +45 51 34 04 82.

 

Udforsk kystområdet ved Rude og Saksild

Strandene ved Rude og Saksild er nok de bedste badestrande ved den jyske østkyst. Her er der gode faciliteter, livreddertårn, spisesteder, indkøbsmulighed og mulighed for at leje udstyr til aktiviteter til lands og til vands. Få inspiration til flere oplevelser omkring Saksild på denne side.

 

En del af Kystlandets Art Map

Eva Keramik er en af mange interessante lokale kunstnere, som åbner døren for spændende kunstoplevelser. På denne side kan du hente kortet og få inspiration til gallerier, kunsthåndværkere og workshops i området

Hoteller i nærheden af Eva Keramik

 • Hotel Oasia Aarhus

  18,13 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Skanderborghus

  20,38 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  28,78 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Jørgensens Hotel

  28,83 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Kaløvig Badehotel

  28,95 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Nørre Vissing Kro

  28,99 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  32,93 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Vejlefjord

  45,69 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Dania Silkeborg

  48,45 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Kongensbro Kro

  49,74 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro