Filskov Kirke - Smuk kirke lidt uden for Billund

Foto: Destination Trekantområdet – VisitBillund

Anton Moustgaard

Foto: Destination Trekantområdet

Filskov Kirke - Facade

Filskov Kirke opførtes uden tårn i 1877 på initiativ fra borgerne. Bygningen blev tegnet af L.A. Winstrup (1815-1889), der var arkitekt, professor ved kunstakademiet i København og kongelig bygningsinspektør med bopæl i Kolding.

Våbenhuset er placeret på skibets nordside. Tårnet blev tilføjet i 1929, som en gave af Anton Moustgaard. Du kan læse mere om ham her på siden.
Kirken er restaureret i 1970 og 1997.
Filskov Sogn blev i 1911 udskilt fra Sønder Omme Sogn. Det samme gjorde Blåhøj Sogn, der i 1877 fik en kirke magen til Filskovs.

Idéen til bygning af kirkerne opstod efter 1866, da indbyggerne i Filskov havde genopdaget middelalderkirkegården ved Østergård. Stedet er markeret med en mindesten ved Amtsvejen 25D.

Filskov Kirke ligger i vestbyen. Bebyggelsen omkring kirken er åben med enkelte villaer og parcelhuse. Ved siden af kirken ligger et stråtækt hus på Kirkehusvej 2. Bindingsværk og stråtag er sjældenheder her i Vestjylland. Huset blev efter 1877 flyttet til denne plads, hvor det fungerede som en slags missionshus indtil 1906. Samme år åbnedes Indre Missions hus overfor kirken på Omme Landevej 8. I 1905 havde grundtvigianerne åbnet forsamlingshus øst for viadukten.

Hoteller i nærheden af Filskov Kirke - Smuk kirke lidt uden for Billund

 • Hotel Hedemarken

  7,98 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Sdr.Omme Kro

  8,41 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Refborg Hotel Billund

  11,05 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  11,75 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hovborg Kro

  23,78 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Bechs Hotel

  33,01 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  34,1 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  35,75 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  35,92 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  36 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel