Fisketrappen ved Store Åen

Fisketrappen ved Store Åen

Kirkevej 56

5464 Brenderup Fyn

Foto: Museum Morten-korch

_DSC5525w

Foto: Museum Morten-korch

_DSC5517

Foto: Museum Morten-korch

_DSC5558

Fisketrappen ligger ved Store Åen, som løber forbi det som i dag er Museum Morten Korch i den tidligere møllebygning; Fyllested Mølle. Du kan gå tur ud langs med åen, og nyde roen af åens rislen gennem landskabet. En skøn gåtur for hele familien. Går du over på den anden side af Rugårdsvej, så kommer du ind i et stort skovområde, som også er et dejligt sted at gå.

Der er en spændende historie knyttet til området, som lejlighedsvis kan høres på guidede ture omkring fisketrappen, museet og godset.

Kærsgaard Gods og Fyllested Mølle

Området med fisketrappen er placeret ved Kærsgaard Gods i Brenderup på Vestfyn. Godset er fra 1400-tallet, og har tilbage i tiden hørt under Wedellsborg Gods. Der har været en lang række ejere af Kærsgaard Gods, herunder familien Ahlefeldt-Laurvig, Klampenborg Væddeløbsbane, og i dag er det ejet af Christoffer Hage.

Den gamle mølle, som i dag huser Museum Morten Korch, var i drift som vandmølle, og blev i 1907 lagt om til at producere elektricitet. 10 år senere tilførtes et turbinehus, og den gamle turbine kan se i gulvet på museet.

Hoteller i nærheden af Fisketrappen ved Store Åen

 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  4,17 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Frederik VI's Hotel

  18,64 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  19,29 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  26,4 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Knudsens Gaard

  28,36 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  33,14 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tyrstrup Kro

  35,21 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Munkebo Kro

  36,35 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Hedegaarden

  37,21 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  37,68 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel