Fugl Føniks, Per Buk

Fugl Føniks, Per Buk

spodsbjergvej 234

5900 Rudkøbing

Foto: VisitLangeland

2023-kunstruten-per-buk-fugl-føniks-spodsbjerg

Foto: VisitLangeland

2023-kunstruten-per-buk-fugl-føniks-spodsbjerg-2

Fugl Føniks

 • Kunstner: Per Buk
 • Opført: 2022

Maven fuld af lokale kendetegn

I 2022 fik Langeland (samt Ærø og Fyn) en ny cykelrute kaldet Herregårdsruten og i den forbindelse fik øen også et nyt kunstværk: Fugl Føniks. Værket er lavet af den lokale kunstner Per Buk, som udtaler følgende om herom:

I starten af 2022 fik jeg tildelt opgaven af Destination Fyn, at være kunstneren der udformede et skulpturelt kendetegn på Herregårdsruten. Der hænger i dag 10 skulpturrelieffer rundt på Fyn, Ærø og Langeland. Én i hver kommune. Alle udformet som en fugl med kendetegn i fuglens mave, der fortæller historien om den kommune, fuglen hænger i.  Den langelandske mave viser fra toppen: Kitesurfing/vandsport, symbolet for elektromagnetisme og en hæder til H. C. Ørsted, de langelandske kunsttårne, hatbakker og gravhøje. I midten ses Langelandsbroen, og derunder et periskop fra en ubåd, som symbol på Koldkrigsmuseum Langelandsfortet. I tillæg er der De vilde heste ved Gulstav, en profil på Dovns Klint og endelig Langeland i front for grøn energi og vindmøller. På den måde fortæller skulpturreliefferne i hver af kommunerne historien om nogle af egnens geografiske og kulturelle DNA. I min kunstneriske tilgang har jeg dermed forsøgt at vække nysgerrighed hos beskueren. Forhåbentligt vil det få dem til at gå på opdagelse, også på afstikkere fra Herregårdsrutens 660 km lange cykelrute.

                                                         

Per Buk

Billedkunstner og skulptør Per Buk (f. 1969) udfordrer i sin kunst kreativiteten i et formsprog, hvor han tager udgangspunkt i fabel-, fugle- og fantasifigurer. Han arbejder med maleri, grafik, akvarel, blæktegninger, skulpturer, keramik og i størrelser, som både egner sig til private hjem og større udsmykningsopgaver.

Per Buk flyttede til Langeland i 2019 og driver i dag GALLERI NO 44 på Ristingevej 29, 5932 Humble.

Læs mere om Per Buk her.

Hoteller i nærheden af Fugl Føniks, Per Buk

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  39,36 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  43,29 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  49,16 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  57,1 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  58,46 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  60,83 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel 6400

  65,19 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Frederik VI's Hotel

  65,47 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  66,83 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  69,47 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster