Geopark: Arreskov slot og voldsteder

Geopark: Arreskov slot og voldsteder

Arreskovvej 12

5600 Faaborg

Foto: Faaborg Turistbureau

Arreskov Slot

Udover selve herregården ligger to bakkeborge i nærheden af ​​Arreskov Slot, og den største af disse er resterne af kongeslottet. Arreskov fungerer som et af landets vigtigste fæstningsværker i middelalderen, og få fæstningsværker i Danmark har haft en så voldsom historie som Arreskov.

Det lille bakkefort, Perdeholm, anses for at være Arreskovs ældste fæstningsværk og er meget sandsynligt det, der blev erobret og brændt ned til grunden i 1248 af ​​Eric Plowpenny (konge, 1241–1250). I 1264 blev Arreskov (det store bakkefort) erobret af Eric V. Klipping (konge, 1259–1286), og igen blev det brændt ned til grunden.

De kongelige slottes betydning i den tidsalder er indiskutabel, og derfor er deres tilknytning til landskabet også vigtig. I større målestok indikerer slottene, at Sydfyn og øerne var et meget vigtigt område for tronen, og vi må antage, at det repræsenterer, hvad der blev anset for at være den bedste tekniske løsning til forsvaret. I dette tilfælde blev Arreskov Sø, som på det tidspunkt var større, brugt som en del af forsvaret. Selve søen, som er den største på Fyn (3,17 km2), indtager et lavtliggende område, der sandsynligvis repræsenterer en såkaldt central lavning dannet i forbindelse med det komplekse is- og dødislandskab i 'De Fynske Alper' under sidste istid.

I absolutte tal var slotte dengang kronens manifestation i samfundet og var centrale styrkepunkter for at opretholde en ellers flygtig kongemagt i tider med uroligheder. Arreskov er et eksempel på, at dette ikke altid lykkedes, fordi dets forgængere blev erobret og brændt ned til grunden.

Der er kun adgang til slot og park efter særlig aftale. Gennem de seneste århundreder har Arreskov været ejet af Schaffalitzky de Muckadell-familien. Læs mere om slottets ejerhistorie.

Hoteller i nærheden af Geopark: Arreskov slot og voldsteder

 • Brobyværk Kro

  8,07 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  9,2 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Knudsens Gaard

  24,64 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  28,84 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  35,93 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  37,49 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Tornøes Hotel

  38,48 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel 6400

  43,35 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  44,29 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Tyrstrup Kro

  57,91 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro