Glorup Gods og park

Foto: Kristian Lilholt

Glorup Gods med smuk park tæt på Nyborg

Foto: VisitNyborg / Kristian Lilholt

Glorup Gods Nyborg Ørbæk Slot Natur Park Historie Kultur

Foto: Maria Pelle

Glorup park oversigtskort

Moltke, som købte Glorup Gods i 1762, var stolt af sin nye ejendom, men huset var allerede gammeldags, så han lod N.H. Jardin, tidens førende arkitekt, og dennes bygningstegner Christian Josef Zuber se på Glorup med henblik på en modernisering.

De fire lave fløje dækket af det vældige mansardtag med kviste bevaredes stort set uændret. Vestfacaden i den indre gård fik de tre midterste fag forhøjet med en etage og hovedporten fik en ny overbygning, der krones af en lanterne. På attikaen er der en indskrift, der siger, at A.G. Moltke i 1765 lod bygningen forny. Murene var stadig holdt i hvidt, mens vinduesindramninger, gesimser og reliefsøjler delvis blev holdt i gult. Der kom en stor fritrappe op til hovedindgangen og i nord - og sydaksen i anlægget blev der anbragt trapper.

H. C. Andersen kom meget på Glorup og skrev i et brev: "Det er just et ophold efter min smag, det er et slot ganske i italiensk stil og med en have, som engelske parker." H. C. Andersen gik rundt i haven og var ivrig tilskuer til omlægningen af denne.

Haven er en af Danmarks første romantiske haver, en såkaldt anglokinesisk have indrammet af to store parallelle lindealléer. I haven skaber egetræer, frugttræer og eksotiske planter sirlige og regelmæssige mønstre.

Glorup Gods’ have er en privat have, og derfor bør besøgende vise hensyn, når de er på besøg. Haven er åben for besøgende torsdag til søndag i tidsrummet 10-16 i perioden 1. april til 31. september.

Hovedbygningerne til Glorup Herregård og Rygård er omgivet af skove, som tidligere har været under indflydelse af tanker om dyrkning af indførte træarter. Her findes lærk, douglas- og ædelgraner.

OBS: Gæster bedes venligst følge den opsatte skiltning, benytte de anviste stier og opholde sig på afstand af selve godset, der anvendes til privat beboelse.

Hoteller i nærheden af Glorup Gods og park

 • Tornøes Hotel

  27,17 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  27,79 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  28,55 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Munkebo Kro

  29,44 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  30,68 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Frederik VI's Hotel

  37,24 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  52,78 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  64,49 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel 6400

  66,34 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  67,54 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel