Gunderslevholm Gods

Foto: Palle Jørly Jensen

Gunderslevholm Gods

Ca. 1335 lod landsdommeren på Sjælland Johannes Mogensen Grubbe et borgværk, Gunderslevholm, opføre. Dette blev jævnet med jorden efter at landsdommeren havde lagt sig ud med Valdemar Atterdag.

Gunderslevholm ligger tæt op ad kirken af samme navn. I middelalderen lå kirken omgivet af landsbyen, Gunderslevmagle, men denne blev på et tidspunkt opslugt af hovedgården. Såvel hovedbygningen som ladegårdsbygningerne er opført af Carl Adolf von Plessen i 1729 efter en samlet plan. Hovedbygningen er opført i barokstil i to stokværk over en kælder og har hvidpudsede mure og valmtag. Bygningens ydre er dog undergået nogen forandring ved en ombygning i 1787, hvorved den fik et nyklassicistisk præg. Bygningens indre er i langt højere grad end det ydre præget af barokken. Således er den regelrette rumfordeling bibeholdt. Derimod er de øvrige rum præget af ombygninger fra 1860 og den følgende tid. Parken er anlagt på en skråning, som går direkte ned mod Susåen. Der findes flere sjældne træer. I parken ligger desuden et voldsted, der kendes fra skriftlige kilder tilbage til midten af 1300-tallet, og som menes at tilhøre det ældste Gunderslevholm.

I 1803 blev den solgt til Peter Johansen de Neergaard, i hvis familieeje den stadig er.

Der er ikke adgang hverken til gods eller park.

Hoteller i nærheden af Gunderslevholm Gods

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  54,49 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Taastrup Park Hotel

  54,77 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Falster

  61,2 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Skjalm Hvide Hotel

  65,34 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Tornøes Hotel

  65,64 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  68,79 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  68,83 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  68,96 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  70,57 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  71,2 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel