Gyldensteen Slot

Foto: VisitNordfyn

Gyldensteen Slot og søen foran slottet

Foto: VisitNordfyn

Gyldensteen Slot med skoven i baggrunden

Foto: VisitNordfyn

Gyldensteen Slot med søen og portindgangen foran

Gyldensteen Slot er nævnt første gang i 1409 under navnet Enggaard. Bygningen ligger ved den smukke Ålebækeng, så det har været et passende navn. Dengang var slottet ejet af adelsmanden Niels Thomesen. Gennem tiden har gården været ejet af mange forskellige adelsfamilier, indtil den franske adelsmand Jean Henri Huguetan d'Odyck købte godset i 1719.  

Han havde tjent mange penge i den europæiske finansverden, og pengene og de gode forbindelser i hele Europa var med til at gøre ham populær ved hoffet. Han fik i 1720 titlen greve under navnet Gyldensteen - efter sigende fordi han kunne forvandle de bare sten til guld. Han omdøbte Enggaard til Gyldensteen, og slottet har været i slægtens eje lige siden. Med tiden er meget jord blevet solgt fra, bla. Gyldensteen Strand, der er blevet et natureservat. Godset har stadig et stort landbrug med en stor produktion af spiseløg og græskar.

Slottets hovedfløj er opført 1640 af adelsmanden Gregers Krabbe. Slottet er bygget i renæssancestil på et voldsted med dybe voldgrave, og omkring år 1700 blev de lave vinkelformede sidefløje bygget til. Omkring år 1800 blev de to sidefløje forbundet til hovedbygningen via to bygninger, der er lidt højere end sidefløjene. Slottet er blevet restaureret flere gange. Slottet er omgivet af en stor have, der oprindeligt var anlagt i barokstil og i dag er i mere landskabelig stil med smukke, høje træer.

Gregers Krabbe byggede også en ladegård i renæssancestil, men den brændte ned i 1960, og i dag er der kun vestlængen fra 1636 og en nyere østlænge fra 1724 tilbage.

Slottet er ikke åbent for offentligheden, og I kan kun se det fra vejen. Bemærk at der ikke er offentlig adgang til haven.

Hoteller i nærheden af Gyldensteen Slot

 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  16,54 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Frederik VI's Hotel

  17,37 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  25,73 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  26,35 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  27,55 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Munkebo Kro

  28,58 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  34,9 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  37,89 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Jørgensens Hotel

  38,06 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  40,13 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden