Han Herred Havbåde

Foto: VisitJammerbugten

Han Herred Havbåde GDK (3)

Foto: VisitJammerbugten

Han Herred Havbåde GDK (2)

Foto: VisitJammerbugten

Han Herred Havbåde GDK (1)

Ildsjælene i foreningen Han Herred Havbåde har skabt et kystkulturcenter og et moderne bådebyggeri ved Slettestrand. Man arbejder for at forhindre, at Danmarks sidste store kystlandingspladser, og de tilhørende klinkbyggede havbåde, forsvinder.

Fem gamle havbåde fra perioden 1900-1960'erne er blevet reddet fra ophugning, og de fire anvendes nu fra Slettestrand af foreningens medlemmer. Den femte er hjemmehørende i Lildstrand. Besøgende kan følge med i restaureringen og nybygningen af havbådene, som foretages af professionelle bådebyggere og tilknyttede lærlinge ved bådeværftet.

Bådene anvendes af foreningens medlemmer til tursejlads, fritids- og lystfiskeri, dykning og undervisning. Projektet sikrer og videreudvikler også bådebyggerkunst og navigationskunst til gavn for fiskerne. Bådebyggeriet fungerer som en almindelig virksomhed og servicerer bl.a. fiskeflåden i Thorupstrand, og i øjeblikket bygges en ny båd til fiskerne i Thorupstrand.

Der er mulighed for at se udstillingen om projektet i havbådehuset og se bådebyggeriet på udvalgte tidspunkter.

Grupper kan bestille en guidet rundvisning på telefon 20 70 08 70 (Pipsen), det koster kr. 1000.

Hold desuden øje på hjemmesiden for at se, hvornår der holdes ekstra åbent i værftet.

 

Hoteller i nærheden af Han Herred Havbåde

 • Kompas Hotel Aalborg

  36,47 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Thisted

  46,76 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • St. Binderup Kro

  47,33 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Phønix Hjørring

  50,4 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Sallingsund Færgekro

  55,11 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  55,32 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Amerika

  64,67 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Thinggaard

  72,95 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Tambohus Kro & Badehotel

  74,41 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Purhus Kro

  74,94 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro