Hedeland Naturpark

Gå i historiens spor

Hedeland

Med sit kuperede og dramatiske kulturlandskab er Hedeland en unik naturoplevelse.

Området rummer vigtige natur- og kulturspor som istidsaflejringer, fortidsminder og spor efter mere end 100 års grusgravning. Hedeland er i dag et rekreativt område med mange friluftsaktiviteter og naturoplevelser for hele familien. Du kan gå på troldejagt, udfordre dig selv på ski- og kælkebakke og nyde naturen på masser af gang-, cykel- og ridestier. Der er også legepladser, bålpladser og meget mere. Der er i alt ca. 100 km stier, hvor det er gratis at færdes.

Stierne løber bla. forbi Hedeland Amfiteater, en af de største friluftsscener i Øresundsregionen med plads til 3.000 tilskuere. Den store åbne scene tilbyder den perfekte ramme om klassiske operaopsætninger, som vises hvert år i august.

Eller tag en tur med det hyggelige veterantog. Kør gennem Hedeland med veterantoget og tag gerne cyklen med i toget. Der er mulighed for af- og påstigning undervejs. Eller snup en tur med mini-jernbanen "Brandhøjbanen", hvor store modeltog medtager passagerer på en 1200 meter lang bane. Begge togbaner er åbne for gæster i sæsonen, der løber fra midten af maj til begyndelsen af september. Veterantoget kører hver søndag i sæsonen, mens Brandhøjbanen kører den sidste søndag i måneden.


Hunde i Hedeland

I naturområdet Hedeland kan du gå og nyde naturen i fællesskab med din hund. Den skal altid være føres i snor og må ikke medtages i dyrerfolde. Dog er der afsat to bestemte områder i skoven, som er hundeskove. Her kan hundene løbe frit rundt, uden snor.  Det er naturligvis et krav, at hunden følges af en ledsager, som har fuld kontrol over hunden.

Opdateret af:
VisitFjordlandet mail@visitfjordlandet.dk
VisitFjordlandet