Henni Starup - Billedkunstner

Henni Starup - Billedkunstner

Korsebøllevej 7

5953 Tranekær

Telefon: (+45) 62 59 15 66

Foto: Henni Starup

Værk af Henni Starup - kunst på langeland

Foto: Henni Starup

Billedkunstneren Henni Starup

Foto: Henni Starup

Billedkunstneren Henni Starup

Farver som synger

 “Jeg arbejder spontant indtil farverne stråler uden at skrige – farverne skal synge. Motivet betyder ikke så meget for mig som farverne og mystikken i maleriet”. – Henni Starup

Henni Starup arbejder med blandformer og mange forskellige materialer, som har hvert deres sprog. Med oliemaling som basis – og hovedsagelig på håndgjort papir – bruges oliekridt, vandopløselige farver, bløde blyanter, penne, bladguld, signetlak, som hun presser forskellige hjemmelavede lerstempler ned i. Undertiden skrives ord på billedet og hun lakerer mange gange undervejs.

Billedkunstner og forfatter

Foruden billedkunsten har Henni Starup udgivet Kretabilleder (1987)som er rejsebeskrivelser og digte fra Kreta og I ravnens skygge (2004), der handler om Ellen Fuglede fra Skovsgård på Sydlangeland. 

Biografi

Henni Starup er uddannet på Akademiet for Fri- og Merkantil Kunst i København og flyttede til Langeland i 1967. Hun har lavet udsmykninger på Nyborg, Ringe og Rudkøbing Sygehus, på skoler i hovedstadsområdet og på Rudkøbing og Tranekær Rådhus.
Herudover har hun udstillet i mange kunstforeninger, på skoler, biblioteker, virksomheder, gallerier mm.

Hoteller i nærheden af Henni Starup - Billedkunstner

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  36,23 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  43,42 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  46,46 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  49,23 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  49,48 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  52,1 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  58,01 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  66,13 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  67,68 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  71,74 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference