Herregården Hessel

Foto: Herregården Hessel

Herregården Hessel

Foto: Herregården Hessel

Herregården Hessel

Foto: Herregården Hessel

Herregården Hessel

På Herregården Hessel bliver I inviteret indenfor i livet på landet ‘som det var engang’. Hessel er nemlig Danmarks sidste firlængede og helt stråtækte herregård, som har rødder helt tilbage til 1300-tallet.  

I dag rummer de historiske bygninger et levende museum, hvor I kan opleve et autentisk gårdmiljø fra tiden sidst i 1800-tallet. På jeres rundtur kan I mærke historien vingesus, når I udforsker de gamle bygninger både ude og inde – for eksempel er stuehuset indrettet med de originale møbler fra slutningen af 1800-tallet.  

Overalt på gården bringer frivillige de gamle håndværk og traditioner til live omkring jer – og bedst af alt: I kan selv blive en aktiv del af historien. Her kan I nemlig køre en tur med hestevognen, være med til at vaske tøj med vaskebræt, hjælpe til i køkkenet, smede i smedjen, dreje håndtag i træ og lave reb – og hvis I lykkes med de to sidste ting, kan I bagefter lege med det sjippetov, I selv har lavet! 

Se det aktuelle program på www.herregaardenhessel.dk

 

Hele sommeren er der forskellige hyggelige aktiviteter på herregården – fra Hestens Dag og Store Kagedag til Herregårdskoncert i det fri, Frokost med snaps (for de voksne!) og Høstdag, så det er en god idé at tjekke kalenderen, før I planlægger jeres besøg.  

Et besøg på Hessel er en hyggelig, sjov og lærerig oplevelse for hele familien, og mon ikke børn og teenagere bagefter er en lille smule taknemmelige for det elektriske komfur og ikke mindst vaskemaskinen? 

Hvis I ikke er helt mætte af oplevelser efter jeres besøg på Herregården Hessel, anbefaler vi at afslutte dagen med en gåtur i den smukke natur på Louns Halvøen, hvor herregården ligger. Her er ikke mindre end 20 km vandreruter gennem halvøens unikke natur, der både byder på kystskrænter og slugter med egekrat, der minder om en vaskeægte troldeskov.

Hoteller i nærheden af Herregården Hessel

 • Hotel Pinenhus

  21,4 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • St. Binderup Kro

  21,81 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Sallingsund Færgekro

  22,77 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Palads Hotel Viborg

  29,44 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Tambohus Kro & Badehotel

  36,97 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Amerika

  39,96 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Grand Hotel Struer

  42,46 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Thisted

  42,65 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Purhus Kro

  45,16 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Thinggaard

  47,72 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard