Hindborg Kirke

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Hindborg Kirke

Hindborg kirke består af romansk skib og kor, der senere i gotisk tid er ombygget og udvidet, så det er næsten lige så bredt som skibet. Kirken havde oprindelig apsis. Stenene herfra kan endnu ses på kirkestien op til hoveddøren. Korbuen er oprindelig. Den romanske kirkebygning er opført af granitkvadre, mens det gotiske tårn er bygget af granitkvadre fra den oprindelige kirke, kampesten og munkesten.

Våbenhuset er opført i slutningen af 1800-tallet i nyromansk stil i mursten.
I sydmuren findes en kvader med løvefigur fra romansk tid. I nordmuren ses en tilmuret portal, der formentlig stammer fra romansk tid. I denne portal er indsat en kvadersten med udhugget relikviegemme. Stenen har oprindelig ligget på et middelaldeerligt granitalterbord.

Døbefonten er fra romansk tid, hugget i granit og udsmykket med rundstave på
kummen.

Prædikestolen stammer fra 1890'erne, hvor kirken gennemgik en større istandsættelse, der også omfattede våbenhuset, en ommuring af korgavlen og en ny altertavle med maleri af Anker Lund. Dette billede ses nu i våbenhuset.

I forbindelse med en renovering af kirken i midten af 1990'erne blev altertavlen erstattet af en ny med maleri af Arne Haugen Sørensen. Motivet forestiller "den sidste nadver".

Ved samme lejlighed fik kirken et nyt granitalterborg, og kirkens farvesætning blev afstemt, så den passer til altertavlen.
Ved renoveringen blev der (gen)opsat et trækrucifiks fra 1300-tallet på skibets nordmur.

I tårnrummet ses en rest af en ældre altertavle fra omkring 1840 forestillende den korsfæstede. På kirkegården er bevaret et jern-gravkors, støbt i 1854 på Skive Jernstøberi, Frederiksgade i Skive.

Kilde: De lokalhistoriske Arkiver i Salling, Fjends og på Fur

Hoteller i nærheden af Hindborg Kirke

 • Hotel Pinenhus

  14,69 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  16,11 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Tambohus Kro & Badehotel

  22,13 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Grand Hotel Struer

  26,35 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Palads Hotel Viborg

  33,54 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Thinggaard

  35,77 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  36,12 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  37,81 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Thisted

  40,3 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  52,44 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel