Hirtshals Havn

Hirtshals Havn

Norgeskajen 11

9850 Hirtshals

Foto: Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning

Hirtshals Havn

Foto: Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning

Hirtshals Havn

Foto: Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning

Hirtshals Havn

Hirtshals Havn

Hirtshals Havn blev bygget i perioden 1919-1931 under ledelse af ingeniør Jørgen Fibiger, og udvidet første gang i 1966 - og flere gange siden.

Hirtshals Havn er rammen om omfattende erhvervsaktiviteter inden for fiskeri, fiskeforædling, transport og maritim service, og er i dag en af Danmarks største fiskerihavne. En del af havnen er lukket for offentligheden, men man kan køre eller gå rundt og se både, der lander deres fisk.

Vesthavn

Vesthavnen er en af de ældste dele af havnen, og det er her at de mindre fiskekuttere og flere maskinværksteder, malerværksted, udstyrsbutikker, sejlmagerværksted og vodbinderier samt en bedding og et slæbested holder til. Senest er Hirtshals Marina blevet etableret.

Hirtshals Marina

Marinaen blev etableret i 2005, så besøgende lystsejlere kunne få en fast og central plads i havnen. Der er stigende interesse for at anløbe Hirtshals, og der er stadig flere både med fast base i Hirtshals. Derfor blev Hirtshals Marina allerede forlænget i 2011. I lige line fra flydebroen er der forbindelse til byen med "Trappe & Monument", som er en oplevelse i sig selv.

"Trappe & Monument" 

"Trappe & Monument" er formet som et bølgeslag, der forbinder "Den Grønne Plads" og Vesterhavet, - "oppe" og "nede". 
De forskellige afstande mellem trinene på de to sider af trappen giver sjove oplevelsesmuligheder, og fra "Molen" i midten er der en fin udsigt over havnen. 
Bygningsværket er skabt af billedkunstneren Dorte Dahlin og billedhugger Mogens Møller og blev opført af Hirtshals Kommune i 1997.

Jollehavnen

De mindre fritidsjoller ligger til ved Vest Molen, og dette er også en god plads for lystfiskeri.  

Østhavnen

På Østhavnen er der mulighed for at følge aktiviteterne på en moderne erhvervshavn. Østhavnen rummer godstrafik og færgetrafik, samt værft og fragtaktiviteter.

Værftet Hirtshals Yard ses markant på havnen med den overdækkede flydedok "Nordsøkatedralen" som vartegn. På havnen er der mulighed for at se lastning og losning af fragtskibe og reparation af forskelllge fartøjer som trawlere og supplyfartøjer til oliesektoren i Nordsøen.

Med op mod 60 ugentlige færgeanløb er der hen over dagen mulighed for at følge færgernes ankomster og afgange, samt lastningen og losningen af biler og lastbiler.

Selv om man ikke altid kan komme tæt på, er det alligevel en oplevelse at fornemme aktiviteterne på havnen.

Hoteller i nærheden af Hirtshals Havn

 • Hotel Phønix Hjørring

  15,12 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Aalbæk Badehotel

  26,97 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  38,36 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Jutlandia

  38,59 km

  Med udgangspunkt i Frederikshavn har I mulighed for at opleve det bedste af Skagen. 5 minutters gang fra hotellet afgår toget til Skagen hver halve time, og oplevelser venter som perler på en snor i Skagen. En tur på Grenen er også et MUST. Gå enten turen langs kystlinjen eller tag Sandormen.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Lisboa

  38,76 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Kompas Hotel Aalborg

  60,98 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  98,53 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og bornholmerurets tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Thisted

  104,76 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Hotel Amerika

  107,13 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hvalpsund Færgekro

  109,91 km

  Ved Limfjorden ligger Hvalpsund Færgekro. Kroen er kendt for sit gode køkken, og drives i dag af kromanden Peder Pedersen, der er femte generation på stedet. Her er mulighed for at opdage sæler i et af landets bedste sælområder, og du når Fårup Sommerland indenfor en god time i bil.

  Læs mere : Hvalpsund Færgekro