Hjortspringbåden

Foto: John Lee

Hjortspringbåden

Foto: John Lee

Hjortspringbåden

Foto: Lennart Larsen

Hjortspringbåden

Hjortspring Mose, år 1880:
Under tørvegravning støder man på planker og våbendele. Der går dog mere end 30 år før det kommer Jens Raben (stifter af Museet på Sønderborg Slot) for øre, dette sker ifølge sigende under 1. Verdenskrig (1914-18). Jens Raben vælger at beholde denne viden for sig selv og indberetter det først til Nationalmuseet efter Genforeningen i 1920. Jens Raben bevirker derved, at et af de største maritime oldtidsfund forbliver på danske hænder.

Hjortspring Mose 1921-22:
Under kyndig ledelse af Gustav Rosenberg, der er ansat som konservator ved Nationalmuseet, bliver Hjortspring Mose udgravet og man finder store dele af en båd, samt våben og redskaber til daglige gøremål, deriblandt også dåser – de første eksempler på drejede trædele i Nordeuropa

Båden har taget stor skade af tørvegravningen og arbejdet må foregå med den største omhu. En Kulstof 14 datering viser senere, at båden er fra 350 f. Kr. og dermed den ældste planke-bygget båd fundet i Nordeuropa.

Fundene bliver sendt til Nationalmuseet i København, hvor de kan ses den dag i dag. Hjortspring Mose ligger uberørt hen på private marker.

Landsbyen Holm 1994-99:
Hjortspringbådens Laug, stiftet 1991, bygger en kopi 1:1 af Hjortspringbåden, denne båd bliver søsat i 1999 og døbt Tilia Alsie.

Hoteller i nærheden af Hjortspringbåden

 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  0,74 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  0,81 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  0,9 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  0,97 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  6,9 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  9,52 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  17,34 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  30,96 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  32,47 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  41,29 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel