Jomfru Ane Parken

Foto: VisitAalborg

Jomfru Ane park

Foto: VisitAalborg

Jomfru Ane Park

Foto: VisitAalborg

Jomfru Ane Park

Parken er i grove træk opdelt i fire områder: den vestlige del, området omkring det nye havnehus, den østlige del og Aalborg Havnebad.

Den vestlige del af parken er indrettet med fast belægning. Det er et robust og multianvendeligt område, som fx bruges til torvehandel. Her er der også mulighed for at spille forskellige former for boldspil på boldbanen og arrangere særlige begivenheder med musik og dans.

Ved det nye havnehus er der plads til udeservering, og der etableres et grønt lege- og opholdsområde for mindre børn. I denne del af parken finder du også de offentlige toiletbygninger. Den østlige del af parken er tænkt som et rekreativt område. Her er der oprettet en lille byhave med forskellige stauder og klatreplanter. Der er et større græsareal forbeholdt fx solbadning.

Aalborg Havnebad

Det fjerde og sidste område udgøres af Aalborg Havnebad, der åbnede i 2011. Det indeholder mulighed for sommerbadning og vinterbadning med faciliteter som omklædning og sauna ude på havnebadet. Der er indrettet bassiner til små børn, større børn, motionssvømmere, samt de, der har lyst til at springe fra det store tårn.

Aalborg Havnefront og Jomfru Ane Parken er tænkt som en helhed med harmoni i materialer og belysning. De valgte materialer er rå som fjorden – asfalt, cortenstål, beton og træ - og samtidig optræder forfinede referencer til havet fx med bølgende fortovsmønstre.

Hoteller i nærheden af Jomfru Ane Parken

 • Kompas Hotel Aalborg

  0,95 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  41,88 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og bornholmerurets tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Phønix Hjørring

  45,54 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Amerika

  46,72 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Lisboa

  54,58 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Purhus Kro

  56,59 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Jutlandia

  56,72 km

  Med udgangspunkt i Frederikshavn har I mulighed for at opleve det bedste af Skagen. 5 minutters gang fra hotellet afgår toget til Skagen hver halve time, og oplevelser venter som perler på en snor i Skagen. En tur på Grenen er også et MUST. Gå enten turen langs kystlinjen eller tag Sandormen.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  56,9 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hvalpsund Færgekro

  59,15 km

  Ved Limfjorden ligger Hvalpsund Færgekro. Kroen er kendt for sit gode køkken, og drives i dag af kromanden Peder Pedersen, der er femte generation på stedet. Her er mulighed for at opdage sæler i et af landets bedste sælområder, og du når Fårup Sommerland indenfor en god time i bil.

  Læs mere : Hvalpsund Færgekro
 • Hotel Randers

  66,21 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers