Juelsberg Herregård slotspark

Foto: VisitNyborg / Kristian Lilholt

Juelsberg Gods Nyborg hovedbygning 1

Juelsberg Gods stammer i sin nuværende skikkelse fra 1770’erne. Den blev tegnet af arkitekten Johan Jacob Encke, der var bygmester i Nyborg og stod bag en række af de historiske huse og nyklassicistiske facader, der i dag udgør den historiske bymidte i Nyborg efter at to voldsomme bybrande i 1790’erne havde ødelagt den middelalderlige bykerne.

Godset er fortsat i slægten Juels eje, men der er i dag ingen adgang på godset. Der er dog adgang til parken i sommerhalvåret. Nordligt i parken findes en tepavillion fra 1843.

Adgangsmulighed til park og skove.

Parken på Juelsberg er åbent dagligt mellem 10:00 og 17:00 i perioden 1. maj til 31.oktober. Adgang til parken sker gennem den lille jernlåge på Juelsbergvej – nord for selve godset i nærheden af tepavillonen, hvor skiltning angiver nærmere adgangsvilkår. Parken er lukket for busselskaber. Hunde må ikke medtages i parken.

Den nærliggende Juelsberg Skov er privat skov. Færdsel i skoven skal derfor ske under hensyn til reglerne for færdsel i private skove, som bl.a. betyder, at det kun er tilladt at færdes til fods eller på cykel i skoven på skovstierne fra solopgang til solnedgang. For yderligere information omkring færdsel i private skove henvises til fx Miljøministeriets folder ”Naturen må gerne betrædes – men træd varsomt”

Juelsbergs historie fortsat

Gregers Christian Juel, døde dog ung (38 år gammel) i 1776. Hans enke Amalie Christiane Raben var en dygtig og virksom dame, som styrede godset behændigt videre, og påbegyndte opførelsen af den fornemme og herskabelige hovedbygning til Juelsberg, som stor færdig i 1786. Juelsbergs hovedbygning blev bygget i tidens stil.

I 1860’erne kom de to sidefløje til på et tidspunkt, hvor Juelsberg Gods hektarmæssigt var Fyns største gods. Indtil 1669 var det krongods, der hørte til det store kongelige Nyborg Len, hvorefter det blev solgt til Claus Rasch, der kaldte sin nye ejendom for Raschenberg. Der ligger på daværende tidspunkt en ældre herregård, Baunegård, ude på det, der i 1659 skulle blive til slagmarken for slaget ved Nyborg. I 1772 købes godset af gehejmeråd Gregers Christian Juel, der lader Juelsberg opføre.

Den dygtige arkitekt G. D. Tchierscke og G. E. Rosenberg har skænket bygningerne deres usædvanligt smukke og festlige rum. Få danske herregårde rummer så stilfulde interiører fra 18. århundredes sidste halvdel.



Hoteller i nærheden af Juelsberg Herregård slotspark

  • Tornøes Hotel

    13,63 km

    Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

    Læs mere : Tornøes Hotel
  • Munkebo Kro

    18,29 km

    Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

    Læs mere : Munkebo Kro
  • Hotel Knudsens Gaard

    23,76 km

    Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

    Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
  • Frederik VI's Hotel

    33,21 km

    Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

    Læs mere : Frederik VI's Hotel
  • Brobyværk Kro

    34,25 km

    Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

    Læs mere : Brobyværk Kro
  • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

    42,18 km

    På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

    Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
  • Fjelsted Skov Hotel & Konference

    50,4 km

    Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

    Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
  • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

    70,51 km

    Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
    Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

    Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
  • Det Nye Bandholm Badehotel

    72,62 km

    Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

    Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
  • Hotel Vejlefjord

    73,77 km

    Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

    Læs mere : Hotel Vejlefjord