Karen Blixen Museet, Hørsholm

Gå i historiens spor

Rungstedlund er forfatteren Karen Blixens fødehjem og blev atter hendes hjem, da hun vendte tilbage til Danmark efter 17 år som farmer i Afrika. Her boede hun indtil sin død i 1962, og det var her, hun skrev sine verdenskendte fortællinger.

Rungstedlund ligger med udsigt til Øresund og bag bygningerne strækker sig 30 tønder land med have, eng og lund. Området er efter Karen Blixens ønske udlagt til fuglereservat og er åbent for besøgende. Her kan man bl.a. besøge Karen Blixens grav.

Hovedindgangen til selve museet findes i vestfløjen, der tidligere var vognport, hestestald og høloft. Vestfløjen er nu restaureret og rummer dokumentarudstillling, bibliotek, museumsbutik og cafe.

Karen Blixens tidligere hjem findes i hovedbygningen, og her kan man opleve Rungstedlunds stuer. De fremstår stort set som Karen Blixen indrettede dem og giver et glimrende indtryk af forfatterens daglige omgivelser. Flere af møblerne er medbragt fra den afrikanske farm, bl.a. Denys Finch Hattons ynglingsstol og den kiste, hun fik foræret af sin hushovmester Farah. I en mindre stue er indrettet et lille galleri med Karens Blixens tegninger og malerier, afrikanske protrætmalerier, kultegninger fra hendes elevtid på Kunstakademiet og nogle nyligt fundne pasteller.

ÅBNINGSTIDER

1. MAJ – 30. JUNI Tirsdag – søndag kl. 10-17. Mandag lukket.

1. JULI – 31. AUGUST Tirsdag – søndag kl. 10-17. Mandagsåbent kl. 12-19.

SEPTEMBER Tirsdag – søndag kl. 10-17. Mandag lukket.

1. OKTOBER – 30. APRIL kl. 13-16 onsdag til fredag. kl. 11-16 lørdag og søndag. Mandag og tirsdag lukket.

SÆRÅBNINGSTIDER

Åbent på følgende helligdage og nationale fridage: Skærtorsdag, Langfredag og 2. påskedag. St. Bededag. Kristi Himmelfartsdag. 2. pinsedag. 1. maj. og Grundlovsdag.

Lukket følgende helligdage og nationale fridage: 24. december. Nytårsdag. 1. juledag. 2. juledag.

Endvidere holder museet lukket den 31. oktober og den 1. november 2015 pga. akademi-weekend.

ENTRÉ

Voksne 75 kr. Børn under 14 år gratis. Grupper på 10 og derover 60 kr. pr. person ved samlet betaling

Opdateret af:
Hørsholm Bibliotek glu@horsholm.dk
Hørsholm Bibliotek