Katja Dahls Galleri

Gå i historiens spor

Velkommen i mit følsomme univers

Vi lever i en verden, hvor vi har travlt, har høje forventninger og skal leve op til rigtigt meget. Så vi har brug for ro og fordybelse. Malerier kan inspirere mennesker til at stoppe op, reflektere og komme i kontakt med deres følelser.

Katja ønsker at billedliggøre følelser, vores forskelligheder og at formidle en stemning. Malerier fortæller en historie – det kan være noget man selv har oplevet eller sanseindtryk, følelser, stemninger, som som man fantaserer mig til.

Katja skriver selv: I min kunst bliver jeg inspireret af mennesker, deres udseende og historier. Det sætter min fantasi i gang, og jeg forestiller mig hvilke følelser der gemmer sig bag. Det kan være velvære, nydelse, glæde, ro og balance, men også sorg, svigt, forvirring, og hjælpeløshed.

Mine malerier kan være en hyldest til det smukke – udtrykke drømmene, roen i det smukke, skønheden.

Men også  det smukke i det uperfekte, og modet til at åbne op og vise det.

Nogle af mine værker kan opleves erotiske og sensuelle, hvilket kan være stærke følelser, som både kan inspirere og skabe velvære - det gør mig glad.

Mine fremgangsmåder og teknikker varierer alt efter hvilket udtryk, som jeg ønsker af få frem i maleriet. I maleprocessen er det forestillingen om forskellige følelser, og sanseindtryk, som driver mig frem og ofte opstår maleriets historie undervejs når maleriet skabes.

Jeg tegner ofte med kul som grundstruktur. Maleriet kombineres så med akryl og/eller olie – gerne holdt i varme, jordbundne farver – med mange effekter som pensel, svamp, vand og spartel/paste.

Åbningstiderne finder du på katjadahl.dk

Opdateret af:
Wonderful Copenhagen redaktion@woco.dk
Wonderful Copenhagen