Kattegatcentret - et hav af oplevelser

Foto: Kattegatcentret

Kom tæt på hajer på Kattegatcentret

Foto: Kattegatcentret

Du kan både se og røre på Kattegatcentret

Foto: Kattegatcentret

Flere akvarier i Kattegatcentret

Pingviner i en verden for sig

Det store pingvinanlæg i Kattegatcentret er ét af de eneste i verden, hvor du kommer helt tæt på de subantarktiske pingviner. På førstesalen står du midt i deres kolde, larmende og lugtende verden – nederst kan du nyde roen og det spektakulære syn, når verdens hurtigste pingviner slår vingerne ud og flyver gennem vandet.
Mød pingvinerne her.

HAPS … så er der bid!

Kom og vær med, når dagens spækkede aktivitetsprogram byder på fodring, træning og spændende fortællinger om det fascinerende liv i havet. Hver dag kan du være med, når hajerne bliver fodret og trænet i den store, tropiske hajtank. Oplev hajfinner skære gennem vandet og se de faretruende tandsæt flå fladfisk ud af dyrepasserens hånd. Vil du have vand i håret, så stå helt tæt på, eller bliv omringet i hajtunnellen, hvor der kun er 6 cm mellem dig og hajerne!
Oplev træning og fodring her.

Kom helt tæt på

Hver dag bliver mylderet fodret af Kattegats fisk i det kæmpestore Oceanarium, så gi’ lige dykkeren en haj-five – han har lækkerier med til alle. Mød også Haveksperten, der får dig tættere på de forunderlige havdyr end nogensinde før!
Mød haveksperten her.

Legesyge sæler og vandlegeplads

Kattegatcentret forsætter udenfor – ja, helt ud til Kattegat! Hér kan du forelske dig i de dygtige, legesyge sæler, når de hapser sild og lærer bogstaver. På legepladsen er store havdyr klar på en gemmeleg, mens børnene kan sjaske og plaske på vandlegepladsen og bygge sandslotte i sandkassen. I sommerferien kan både du og børnene fange en krabbe, der kan nappe!
Udenfor - et hav af oplevelser.

200 arter af havdyr

Du kan også komme helt tæt på 200 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr – fra den mindste gople til den store sandtigerhaj og alle hans venner. Og i Kattegatcentret kigger du ikke bare gennem ruden – her er åbne akvarier med vandsprøjt, lugte og lyde, og i rørebassinerne kan du klappe en haj, lege gemmeleg med fladfiskene og holde i hånd med krabber.
Mere end 200 arter.

Alt mellem himmel og hav

Du kan også dyste, lære og endda stå i gabet på en fortidshaj i en verden af spændende, interaktive udstillinger. Eller hvad med at hive dykkerdragten over hovedet og springe ud på dybt vand – eller måske ligefrem overnatte og Zzzzove om kap med hajerne? Massevis af spændende særarrangementer venter på dig!
Spring ud på dybt vand.

Vinterbadning

Kattegatcentret har åbent hele året og tilbyder også vinterbadning.

Se, hvad andre deler på Instagram

#kattegatcentret #visitdjursland #visitaarhusregion

Hoteller i nærheden af Kattegatcentret - et hav af oplevelser

 • Hotel Gjerrild Kro

  12,01 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Kaløvig Badehotel

  40,31 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  53,15 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Randers

  54,99 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Montra Hotel Sabro Kro

  60,22 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Purhus Kro

  66,06 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Amerika

  71,49 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Nørre Vissing Kro

  73,57 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  74,22 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Skanderborghus

  74,86 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus