Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Foto: RebildPorten

Regeringsanlægget REGAN Vest

REGAN Vest

REGAN Vest, der ligger skjult 60 meter under en kridtbakke, blev opført i al hemmelighed i 1960’erne. Bunkeren står uberørt og er fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt.

Køb billetter til Koldkrigsmuseet Regan Vest.

Bunkeren
Der er ikke tale om et militært anlæg, men bunkeren skulle derimod huse regeringen, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig – i alt ca. 350 personer. Det var herfra, at Danmark skulle ledes gennem en krisesituation. Bunkeren var sidste bastion, og faldt REGAN Vest, så faldt Danmark – og dermed det danske demokrati.

Maskinmestervillaen
Indgangen til selv bunkeren er skjult mellem træerne i skoven, men foran den og ud mod vejen ligger en gul murstensvilla, som også var med til at skjule bunkerens indgang. Her boede maskinmesteren med sin familie. Det var ham, der havde det daglige tilsyn med bunkeren.

Villaen er indrettet, som den kunne have se ud i 1980, da der boede en familie med far, mor og to børn. Som en del af museumsoplevelsen kan du selv gå på opdagelse i deres hjem, og på skærme kan du høre de enkelte familiemedlemmer fortælle om deres hverdag under den kolde krig.

Udstillingsbygningen
Foruden bunkeren og den gule villa består Koldkrigsmuseet REGAN Vest også af en nyopført velkomst- og udstillingsbygning, hvor du blandt andet finder en udstillingen, der fortæller om den kolde krig, det danske beredskab i krisesituationer samt om bunkerens konstruktion og samtid.

Endelig er der mulighed for publikum at vandre ad nye stier på selve kridtbakken oven over bunkeranlægget. En tur, der giver en god fornemmelse af bunkeranlæggets størrelse og funktion. Allerede nu kan man komme med på guide vandreture i området, hvor man også får et smugkig ind i den karakteristiske indgangstunnel til bunkeranlægget.

Vil du vide mere
Hvis du vil læse mere om REGAN Vest kan du besøge Nordjyske Museers hjemmeside.
Du kan med fordel tilmelde dig Nordjyske Museers nyhedsbrev eller følge den officielle Facebookside, for løbende information.

Hoteller i nærheden af Koldkrigsmuseet REGAN Vest

 • St. Binderup Kro

  18,71 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  21,21 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Kompas Hotel Aalborg

  26,1 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Purhus Kro

  31,57 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  43 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Palads Hotel Viborg

  48,17 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Pinenhus

  58,35 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Kongensbro Kro

  59,11 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Sallingsund Færgekro

  59,31 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Thisted

  69,27 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted