Kulturcentret Assistens

Gå i historiens spor

Få et indblik i Københavns kulturelle og sociale historie på Kulturcentret Assistens, og se blandt andet den kendte kirkegård, hvor en række danske berømtheder, som Søren Kierkegaard, ligger begravet.

Kulturcentret Assistens på Nørrebro i København er et videnspædagogisk aktivitetscenter, der tager udgangspunkt i Assistens Kirkegårdens historie samt relaterede emner inden for kunst-, kultur- og identitetshistorie.

Assistens Kirkegård ligger på Nørrebro i København. Den blev oprettet i 1760 og er i dag stadig i funktion. I de mere end 200 år, den har eksisteret, er den blevet det sidste hvilested for en lang række kendte danske personligheder.

H.C. Andersen og Søren Kierkegaard i levende live

Centret, der består af både den fungerende kirkegård, parkareal og museum, byder på en række begivenheder og oplevelser for både børn og voksne.

Tag for eksempel med på en af de mange omvisninger på kirkegården, der rummer mere end 300.000 gravlæggelser fra perioden 1760 til nu, og som er kendt som Guldalderens Kirkegaard.

Eller oplev centrets såkaldte levendegørelse, der vækker en række af kirkegårdens personer til live, deriblandt H.C. Andersen og Søren Kierkegaard.

Opdateret af:
Wonderful Copenhagen redaktion@woco.dk
Wonderful Copenhagen