L.A. Rings Atelier

Gå i historiens spor

L.A. Rings Atelier

Besøgscentret for L.A. Ring – mellem domkirken og havnen - er en historisk perle midt på det charmerende Sankt Jørgensbjerg. Huset fortæller om den store danske maler L.A. Ring og hans tid i Roskilde fra 1914 til 1933. Gennem husets atmosfære oplever man, hvordan et hus på bjerget så ud i begyndelsen af 1900-tallet. Maleren boede med sin familie i den store villa på toppen af bjerget. Det lille gamle hus købte han for her at male interiørbilleder med lokale modeller i et autentisk almuemiljø. Huset mindede Ring om det miljø, han selv stammede fra, fattige håndværkere og landarbejdere sidst i 1800-tallet.

Ring var kendt både som naturalistisk maler af landskaber, mennesker og miljøer og som repræsentant for symbolismen. Han var engageret i Det moderne Gennembrud og de nye strømninger. Samtidig huskede han hele sit liv den fattige opvækst og de barske vilkår på landet.

I besøgscentret fortælles både kultur- og kunsthistorie. Rings billeder kan ses gennem en række film og billedfremstillinger. Med en velillustreret pjece, som udleveres på stedet, kan man gå en tur på Sankt Jørgensbjerg ”i L.A. Rings fodspor”. Turen igennem det stemningsfulde og velbevarede kulturmiljø varer en halv til en hel time.

Besøgscentret i Rings Atelier er åbent lørdage og søndage kl. 12-16 i sommerhalvåret. Med mellemrum udbydes guidede ture.

Der holdes foredragsaftener om Ring og tilknyttede emner. Se hjemmesiden og Kultunaut for nærmere info.

Opdateret af:
VisitFjordlandet, Roskilde mail@visitfjordlandet.dk
VisitFjordlandet, Roskilde