”Legend Tower”, Sabine Majus

”Legend Tower”, Sabine Majus

Klæsøvej

5900 Rudkøbing

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-tårnskulptur-sabine-majus-visitlangeland

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-tårnskulptur-sabine-majus-visitlangeland-4

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-tårnskulptur-sabine-majus-visitlangeland-1

”Legend Tower”

 • Kunstner: Sabine Majus
 • Opført: 2012

Tårnskulpturen ved Søstenen

Inspireret af sagnet om troldkvinden har Sabine Majus skabt en tårnskulptur, som tager udgangspunkt i konstruktionen af et kirketårn. Skulpturen består af en høj metalkonstruktion, som er fyldt med marksten. Skulpturen afsluttes af en takket gavl og et kobbertag. Gavlen og taget er dekoreret med symboler fra forskellige religioner. Skulpturen blev opført i anledning af at Kulturkaravanen (et initiativ fra region Syddanmark) afholdte et Poetry Slam-arrangement ved Søstenen. Ved arrangementet blev deltagerne bedt om at bidrage med ord ved at ”tænke som stenen”. Et udvalg af disse ord står skrevet på skulpturen.

Skulpturen er placeret i retning mod Strynø Kirke.

Lyt til Kunstneren

I denne episode af podcasten ’Kunstnernes Ø’ fortæller guldsmed Sabine Majus om, hvorfor hun har valgt at lave Legend Tower og hvorfor hendes mand har gravet Langelands største sten, Søstenen, fri, så kvinderne på Langeland nemmere kan røre ved den.

Det er både en historie om en sur heks fra Lolland og en kunstnerisk kommentar til debatten om religionernes sameksistens.

Podcasten er blevet til med støtte fra Øernes Kunstfond

Søstenen

Søstenen er Langelands største sten. Ifølge et lokalt sagn kommer Søstenen fra Lolland, hvor der boede en troldkvinde på den tid, hvor Strynø Kirke blev bygget. Hun kunne ikke holde lyden af kirkeklokken ud og i arrigskab tog hun en stor sten og slyngede den mod kirken for at knuse den, men hendes kræfter slog ikke til, og stenen faldt der, hvor den nu ligger.

En anden fortælling går på, at der er et hulrum under stenen, hvor storken henter babyerne og flyver dem ud til de nybagte forældre. Læs mere om Søstenen her.

 

Tænk/snak

Om ordene på skulpturen: Stærk, stædig, sten, kælling, kold og kærlig. Hvis du skulle tænke som denne sten, hvad ville dine ord så være?... ”JEG ER STENEN…”

 

Sabine Majus

Generelt for Sabine Majus arbejde er en stor interesse for materialernes samspil. Hun arbejder med kontraster både i sine smykker og skulpturer, hvor metaller, emalje, ædelsten og naturmaterialer, som træ, strandsten og svaneknogler kombineres. Du kan læse mere og Sabine Majus her.

Vidste du at…?

Du kan besøge Sabine Majus i hendes arbejdende guldsmedeværksted i Sidsel Bagers Gade 8, 5900 Rudkøbing

 

Hoteller i nærheden af ”Legend Tower”, Sabine Majus

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  35,93 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  47,73 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  48,82 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  58,03 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel 6400

  58,74 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  60,41 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Tornøes Hotel

  61,64 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  63,3 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  65,73 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Falster

  74,91 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster