Magdeburg-broen ved Mojbøl, Øster Lindet

Magdeburg-broen ved Mojbøl, Øster Lindet

Mojbølvej,

Øster Lindet

6630 Rødding

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Bro over Jels Å ved Mojbøl

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Inskription på bro ved Mojbøl

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Broen over Jels Å ved Mojbøl
Broen over Jels Å ved Mojbøl lidt øst for Øster Lindet syner ikke af meget. Åen udgør kommunegrænse mellem Vejen og Haderslev kommuner og broen er også overgangen mellem asfalt og grus.
 
Historien bag broen skal du om på nordsiden af broen for at få øje på. Den umiddelbart ret uanselige bro, der udgøres af et betondække og autoværn i stål rummer faktisk en stump historie fra den gang området var tysk - dvs. fra 1864 til 1920. Broen, der har været benyttet siden den blev bygget i 1917, blev bygget af tyske ingeniørtropper som led i etableringen af det tyske forsvarsanlæg Sikringsstilling Nord, som gik tværs over Sønderjylland i 1916-17. 
 
En inskription på siden af broen fortæller "Erbaut im Sommer 1917 von der Pionier Komp. 4 Magdeburg". Se billede 2. 
 
Broen - ikke autoværnet - blev fredet i 1937. Broen er 10 m lang og 4.5 m bred, og der er ca. 1,2 m fra vandoverfladen til broens underside. Broen er konstrueret som beton og vangerne er sat i murede kampesten. 
 
 

Hoteller i nærheden af Magdeburg-broen ved Mojbøl, Øster Lindet

 • Gram Slotskro

  7,55 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Agerskov Kro

  18,87 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Tyrstrup Kro

  19,86 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Røde-Kro

  27,2 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Røde-Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  37,36 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Abild Kro & Hotel

  40,5 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Hotel Tønderhus

  45,01 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  46,8 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  48,01 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  48,15 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund