Maglehøjene - en skjult perle med natur i verdensklasse

Maglehøjene - en skjult perle med natur i verdensklasse

Bakkebjergvej 26

3210 Vejby

Foto: VisitNordsjælland

Maglehøje

Foto: VisitNordsjælland

Gravhøj Maglehøje

Foto: VisitNordsjælland

Gravhøje ved Havestuen i solnedgang

Ved Maglehøje får du et godt indtryk af bronzealderens kulturlandskab

Oprindeligt var der flere, men med tiden er jorden blevet brugt til noget andet eller de er blevet pløjet ned og brugt til mark. Gravhøjene er nu fredet og må ikke ødelægges eller udgraves.

Dyk ned i bronzealderen

En af de grave der er forsvundet blev udgravet i 1890. I højen var der en egetræs kiste, nogle knogler og nogle stykker af en bronze halsring, som i bronzealderen blev båret af kvinder.

To af højene er meget store. De måler 26 og 33 meter i diameter og er begge 7 meter høje. du må gerne gå op på højene og nyde den fantastiske udsigt, der i godt vejr når helt til Kattegat og endda Skåne.

Hvis sulten melder sig, så kan du finde den hyggelige Café Havestuen som den nærmeste nabo. Her får du nybagte surdejsboller, en god kop kaffe eller et glas vin, så vidt muligt plantebaseret og økologi og lokale råvarer i højsædet. 

Vandre rute

Et samarbejde mellem Gribskov Kommune, lodsejerne og Museum Nordsjælland har bevirket til at man kan færdes til fods ad en 1,3 km. trampesti, der fører rundt mellem gravhøjene. Her kan du læse om hver enkelt gravhøj og om bronzealderen (både på dansk og engelsk).

Projektet er støttet af Fødevareministeriet og EU. Der er opsat borde og bænke, så det er en perfekt oplevelse for familien. 

Af hensyn til græssende dyr er det ikke tilladt at medbringe hunde inden for indhegningen.

Hoteller i nærheden af Maglehøjene - en skjult perle med natur i verdensklasse

 • Hotel Gilleleje Strand

  8,9 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  20,2 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  26,97 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  28,81 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Skovshoved Hotel

  45,13 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  49,12 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  52,2 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  52,2 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  52,39 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  52,58 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel