Museum Nordsjælland - Skibshallerne og Det gamle Hus

Gå i historiens spor

Museet er placeret i en skøn gammel have omkranset af frugttræer. I haven er der gammeldags legetøj og forældrene kan hygge sig i skyggen under frugttræerne.

Skibshallerne

De nordsjællandske fiskeres historie gennem mere end 500 år er fortalt ved udstillinger med fiskerbåde, sand på gulvet, modeller, plancher og tableauer. En udstilling om det moderne fiskeri fortæller om den tiltagende forurening og om EU-beslutninger, der har givet fiskeriet udfordringer.

Stuehuset i Østergade 20

Dette hus her indtil 2013 tilhørt fiskerfamilien Klug igennem flere generationer. Her kan man se en sommerbolig som den så ud i 1960´erne og blev lejet ud til feriegæster eller fiskere fra Bornholm.

Museumscaféen

I haven er der om sommeren servering fra museumscaféen, hvor man kan nyde en kop kaffe og hjemmebagt kage.

Det Gamle Hus

Det gamle hus er et eksempel på fiskerens bolig, som den så ud i anden halvdel af 1800-tallet. Huset har været bolig for skiftende smede og senere også for en ur- og skomager. Smede har haft deres værksted andetsteds, men ur- og skomager Jens Peter Petersen har haft værksted og "butik" i de østre rum.

Udstillingen om jødernes redning i oktober 1943

Besøg udstillingen som viser de hektiske dage i oktober 1943 hvor Gilleleje – og Nordsjælland blev centrum for jødiske flygtninge som søgte hjælp til at komme til Sverige. I alt ca 1300 jødiske flygtninge blev hjulpet over sundet fra Gilleleje. Udstillingen viser ny viden med både helte og skurke på begge sider.

Gå også turen rundt i byen ved hjælp af QR- koder og et digitalt kort. Her får du de personlige skæbnesfortællinger på stedet hvor det hele skete.

Praktisk oplysninger

  • Entré DKK 40,- Unge under 18 år gratis.
  • Spar penge og køb årskort til Museum Nordsjælland
  • Ud over nævnte åbningstider er der åbent alle dage i skolernes efterårsferie.
  • Ingen parkering ved museet, brug byens parkeringspladser. Kort stop ved museets indgang tilladt for handicappede og gangbesværede.

Opdateret af:
VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
VisitNordsjælland