Museum Vestfyn - aktiviteter og oplevelser

Gå i historiens spor

Aktiviteter og oplevelser

Udbuddet af oplevelser og aktiviteter er bredt og spænder fra oplevelser arrangeret i samarbejde med lokale aktører til byvandringer, rundvisninger, foredrag og historiske markeder. Du kan holde dig opdateret på museets aktivitetskalender her: Det sker

Desuden arrangerer Museum Vestfyn forskellige former for aktiviteter for børn i de fleste skole- og ferieperioder. Læs mere her: FOR BØRN

Gratis entré i ERNST
Hver dag i efterårsferien er der åbent i ERNST med gratis entré. Her kan du blandt andet opleve den italienske have og Frederik Ernsts store samling af kunst og interiører. Du kan også lade dig friste af spændende varer i museumsbutikken. Du kan købe fine kalendergaver, gaver til pakkeleg, unika julegaver og du kan sikre dig en af vore mange flotte og nostalgiske julekalendere. Så tag allerede hul på juleplanlægningen.

Aktiviteter i efterårsferien
I efterårsferien inviterer Museum Vestfyn, mandag- torsdag (d. 18.-21. oktober) kl. 10-15, til hyggelige og sjove aktiviteter for børn ifølge med voksne, i Havestuen og gårdhaven i ERNST.
Her kan du lave små ting i metal, filte æbler, tegne og mange andre spændende aktiviteter.
Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding. Der er samtidig gratis entré til udstillingen ERNST.

Ta’ afsked med udstillingerne
Fredag d. 29. oktober fejrer Assens Halloween med Open by Night. Selv om sæsonen på Museum Vestfyn egentlig er slut, deltager vi i (u)hyggen i byen.
Kom og ta’ afsked med udstillingerne i Willemoesgaarden. Både særudstillingen Der var en grænse og udstillingen Willemoes – historier om helte pakkes efterfølgende ned og en helt ny udstilling med udgangspunkt i Peter Willemoes ser dagens lys i foråret 2022 – omkring søheltens fødselsdag.
Der vil være åbent i Willemoesgaarden kl. 16-19 med gratis entré.
Museumsbutikken i ERNST holder også åbent kl. 16-19 – så kik ind.

Temaonsdag
SPOR
I samarbejde med AssensBibliotekerne tilbyder Museum Vestfyn et dynamisk oplæg, hvor lokalhistorie og litteratur mødes under overskriften SPOR. Både i landskabet og i litteraturen finder man spor efter menneskers aktiviteter og begivenheder, der har fundet sted. I efteråret 2021 kan du blive klogere på SPOR i dit eget lokalområde samt opleve SPOR i litteraturen.
Du kan opleve SPOR følgende dage og steder:
Onsdag d. 27. oktober kl. 15.00: Vissenbjerg Bibliotek.
Onsdag d. 10. november kl. 15.00: Aarup, Industrien, Galleriet.
Onsdag d. 24. november kl. 15.00: Haarby Bibliotek.
Arrangementet er en del af Temaonsdag på Museum Vestfyn. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

Forfatterpræsentation
I samarbejde med forfattere af lokalhistorisk litteratur inviterer Museum Vestfyn til forfatterpræsentation af aktuelle bøger. Onsdag d. 3. november kl. 15.00-16.30 i Havestuen.
Denne eftermiddag præsenteres flere af de nyligt udkomne lokalhistoriske bøger. Hovedvægt vil være på bogen Aarup 1860-1980 & Erholm 1720-2020 fortalt af forfatter Hans Walmar, som har skrevet bogen i samarbejde med forfatter Evald Andersen. Herudover kan du høre nærmere om vestfynsk pressehistorie med udgangspunkt i Middelfart Venstreblad, Assens Avis og Aarup Venstreblad, gengivet i bogen Aldrig færdig, altid fremad (juli 2014). Desuden vil forfatter Aase Beyer Clausen fortæller om bogen En sønderjysk familie og krigen 1914-1918 (udkommet foråret 2016).
Alle tre bøger kan købes i museumsbutikken.
Arrangementet er en del af Temaonsdag på Museum Vestfyn. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.


Se mere på www.museumvestfyn.dk

Opdateret af:
Udvikling Assens - VisitAssens info@visitassens.dk
Udvikling Assens - VisitAssens