Museumsberg Flensburg - Tyskland

Foto: VisitSønderborg

Museumsberg

KUNST-galleriet knytter museet til Sønderborg området – her får du et overblik over den nordtyske og slesvig-holstenske malerkunst fra det 19. og 20. Århundrede. Se malerier fra KUNSTNER-kolonien EGERNSUND ved Flensborg Fjord, der i tiden omkring 1900 tiltrak friluftsmalere fra alle dele af det tyske Kejserrige. Ekspressionismen er repræsenteret ved værker af Ernst Barlach, Erich Heckel og EMIL NOLDE - der en tid boede ved Nørreskoven på øen Als, hvor han havde bygget sig et lille skur/atelier nede ved stranden af drivtømmer.

JUGENDSTIL-udstillingen knytter sig også til Danmark. Den indeholder en enestående samling af vævede billedtæpper. Som stammer fra den internationalt berømte væveskole, der frem til 1919 lå i, det dengang i Prøjsen beliggende, Skærbæk.

Se også udstillingerne:

Nutidig kunst - fra efterkrigs- og nutiden. Eksempler af nordtyske og skandinaviske kunstnere viser vigtige strømninger inden for moderne maleri.

Møbelsamlingen – en kronologisk ordnet kunst- og kulturhistorisk rundgang for møbelindretning, fra gotikken til klassicismen.

Bondestuer – næsten alle stuer er udstyret med paneler og forsynet med kostbare træskærerarbejder og giver dig et indtryk af håndværkets kunstfærdighed før industrialismens tidsalder.

Kirkelig kunst – en fremragende samling af sakral kunst fra Sydslesvig, hvor især træskulpturerne er af betydning.

Pariser værelset – den nygotiske Aula er et imponerende syn. Med sine store kulørte lanzetvinduespartier og det udskårne bjælkeloft.

NB. Medbringes en blinde- eller servicehund, så giv besked om besøgstidspunktet på forhånd, så opsynspersonalet kan blive informeret.

Museumsberg Flensburg
Museumsberg 1
24937 Flensburg
Tyskland

Hoteller i nærheden af Museumsberg Flensburg - Tyskland

 • Bov Kro

  7,41 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Benniksgaard Hotel

  12,82 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel 6400

  27,64 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Rode-Kro

  32,36 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Tønderhus

  39,6 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Abild Kro & Hotel

  42,27 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Agerskov Kro

  42,85 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Gram Slot & Slotskroen

  61,49 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slot og Slotskroen. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer.

  Læs mere : Gram Slot & Slotskroen
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  63,34 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Tyrstrup Kro

  63,9 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro