Nationalpark Rebild Bakker og Rold Skov

Foto: Mette Johnsen

Rebild Bakker i Nordjylland

Foto: VisitAalborg

Dal i Rold skov med Bøgetræer

Foto: VisitAalborg

Rold Skov med udsigt over sø i tidlig sommer

Rebild Bakker er et storslået og smukt kuperet hedelandskab med en spændende kultur- og naturhistorie, som ligger en halv times kørsel syd for Aalborg. Uanset årstiden er du sikret en smuk oplevelse; om foråret springer alt ud i lysegrønt i lysegrønt, i sensommeren blomstrer lyngen og dækker bakkerne med i et purpurtæppe, om efteråret pryder landskabet i smukke røde, brune og gule farver, mens vinteren efterlader landskabet mørkt – eller dækket under en snehvid blød dyne.

Naturen i Nationalpark Rebild Bakker

Rebild Bakker er helt unik og byder både på høje stigninger, smukke udsigter, kilder og åer. Bevæg dig op på bakketoppene og få fornemmelsen af at være højt hævet over landskabet. Pudsigt nok er bakkerne ”falske bakker”, som egentlig er smeltevandskløfter i ådalens sider, som blev lige efter istiden. På Rebild Bakkers åbne vidder er der et væld af vegetation og bakkerne dækkes i løbet af året af lyng, revling, blåbær, tyttebær, enebær, bøgetræer og meget andet.

Fra Sønderkol, som er et af områdets højeste punkter, 102 meter over havet, har du en spektakulær udsigt over Lindenborg Ådal og du kan se de unikke bakkeformationer, de mange vandrestier og fårene der græsser og er med til at vedligeholde naturen. En kalkrig undergrund har skabt utallige kilder, hvor det klareste grundvand pibler frem mellem kridtet i jorden. De mange kilder har skabt et smukt netværk af vandløb, der løber gennem det smukke område. På den anden side af Lindenborg Ådal kan du opleve Danmarks mest særprægede museum, Thingbæk Kalkminer, som bestemt er et besøg værd.

Nationalpark Rebild Bakker især er kendt for 4. juli-festlighederne, hvor danskere og dansk-amerikanere fejrer USA's uafhængighedsdag ved verdens største og eneste 4. juli-arrangement uden for USA. Det var danske emigranter i hele USA, der donerede penge til købet af 140 tønder land i Rebild Bakker, der fremover skulle danne rammen om festerne d. 4. juli og på andre amerikanske mindedage.

Vil du vide mere om danskernes udvandring til USA og Rebildfesten, så er Top Karens hus helt klart et besøg værd. Området med Rebild Bakker er et rigtigt spændende område med en lang natur- og kulturhistorie.

Rold Skov

Som en del af Nationalpark Rebild Bakker ligger Rold Skov, der med sine cirka 80 km2 eller 8.000 hektar er en af Danmarks største skove. Også skoven gemmer på en spændende natur- og kulturhistorie med fortidsminder som gravhøje fra bronzestenalderen og bronzealderen, historier om jordfaldshuller og Røverne fra Rold. Røverne hærgede Rold Skov og var berygtede, og frygtede, men i dag er det nogle noget mere fredelige røvere, der huserer i skoven. Så hvorfor ikke kombinere din tur til Rold Skov med et røverisk overfald og et besøg i Røverlejren.

Du kan også gøre et hold på Rold StorKro, der ligger som et naturligt stop på vejen. Her kan du nyde en frokost med en fantastisk udsigt over den smukke Gravlev Ådal.

Med en tur til det smukke område med dets spektakulære natur og spændende kulturhistorie tager du hjem med et væld af indtryk og helt unikke oplevelser.

Hoteller i nærheden af Nationalpark Rebild Bakker og Rold Skov

 • St. Binderup Kro

  19,98 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  20,62 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Kompas Hotel Aalborg

  26,1 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Purhus Kro

  30,87 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  41,99 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Palads Hotel Viborg

  48,64 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  58,88 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Pinenhus

  59,96 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  60,93 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  68,5 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro