Øm Kloster Museum

Åbningstider

  • Gælder i perioden 01/04-2023 - 31/10-2023
  • Mandag Lukket
  • Tirsdag 10:00 - 16:00
  • Onsdag 10:00 - 16:00
  • Torsdag 10:00 - 16:00
  • Fredag 10:00 - 16:00
  • Lørdag 10:00 - 16:00
  • Søndag 10:00 - 16:00

Øm Kloster Museum

Gå i historiens spor

Se udstillingerne om munkenes dagligdag, og besøg klosterhaven med 80 forskellige lægeplanter, samt bryghaven med humle, porse, maltbyg og gamle sorter af frugttræer.

Spændende fund fra udgravninger

Fem middelalderlige grave er synlige i ruinen af kirke og kapitelsal. I museumsbygningen er udstillet fund fra udgravningerne af Øm Kloster, hvor bl.a. munkenes dagligliv kan følges gennem mange spændende genstande.

Museet er det eneste specialmuseum vest for Storebælt med speciale i menneskeskeletter. Den medicinsk-patologisk samling rummer knogler fra grave fundet i klostret og på dets kirkegårde. De udstillede knogler giver et godt indblik i livsvilkårene for middelalderens mennesker.

Læs mere her.

Klosterhaven

Øm Kloster Museum har Danmarks ældste klosterhave grundlagt i 1926. I haven findes 80 forskellige lægeplanter, der alle hørte hjemme i en dansk middelalderlig klosterhave. Desuden er der i ruinparken en bryghave med humle, porse, maltbyg og gamle sorter af frugttræer.  

Læs mere om haven her. 

Åsteder – fortællinger fra Gudenåen

Lyt med på en kulturhistorisk podcast, der tager dig med fra Gudenåens udspring ved Tinnet Krat og hele vejen op gennem Jylland, indtil Gudenåen løber ud i Randers Fjord. Undervejs fortæller eksperter fra otte Østjyske museer historier om alt fra jernalderfolk, moselig og middelaldermunke til ingeniører med store idéer og nutidens kanosejlere. Gudenåen har altid været kilde til liv.

I afsnit #5 af podcast-serie kan du bl.a. høre om latrinets hemmelighed på Øm Kloster. Lyt med.

Øm Kloster Museum er lukket i vintersæsonen og er åben fra april til oktober.

Se, hvad andre deler på Instagram

#ømklostermuseum #visitskanderborg #visitaarhusregion

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus