ØMANDS Bacon

Gå i historiens spor

Det var lidenskaben for mad og et begrænset udvalg af god købe bacon, der blev startskuddet for det lille røgeri med stor smag for indehaverne Allan Ømand Ungstrup og Mette Hoeing.

Historien starter tilbage i 2013 med det første forsøg på hjemme røget bacon i en helt almindelige kuglegrill. Det var ikke en succes, men lidenskaben og drømmen om det perfekte stykke bacon levede videre. I 2015, efter de havde været igennem et gammelt varmeskab, utallige forsøg på at skabe den perfekte opskrift og havde købt en gammel slagterforretning i Sønder Vilstrup, var de klar til at sælge deres gourmet bacon. Deres syn på rigtig bacon er kombinationen af grisekød af den allerbedste kvalitet og deres nænsomme håndværk. Absolut ingen brug af sukker, nitrit eller andre e-numre.

Råvarerne kommer fra udvalgte og unikke griseracer samt vildtgående vildsvin. Alle grise opdrættes med stor fokus på dyrevelfærd, og selve produktionen af bacon er en langsommelig, men kærlig affære; faktisk går der mindst 45 dage fra processen starter, til baconen er klar til kunderne. Kødet bliver tørsaltet og røget, og produktionen foregår med et minimum af maskiner - ØMANDS bacon har kun en manuel pålægsmaskine og en vakuumpakker. Alt andet laves med håndkraft og kærlighed.

Du kan købe ØMANDS bacon på deres hjemmeside eller hos udvalgte forhandlere.

Opdateret af:
VisitHaderslev bureau@visithaderslev.dk
VisitHaderslev

  • ØMANDS Bacon
  • Sønder Vilstrup Bygade 1B
    6100 Haderslev
  • www.oemands.dk