Oldtidsvejen - Klosterhede Plantage, Sønderby

Oldtidsvejen - Klosterhede Plantage, Sønderby

Gl. Landevej 35

Fabjerg

7620 Lemvig

Foto: Destination Nordvestkysten

Bæverfældede træer

Klosterhede Plantage mellem Lemvig og Holstebro består af Klosterhede og Kronhede Plantager er med sine 6.400 ha Danmarks tredjestørste skovområde. Plantagerne ligger på en smeltevandsslette, dannet af smeltevand fra de to store tunneldale, Kilen og Lem Vig.

Syd for Fabjerg, på den dårlige hedejord, fortælles det, at der lå en lille landsby ved navn Sønderby. 1889 var et dårligt år for den lille by. Den gamle mølle fra 1420 brændte ned og dæmningen ved søen brød sammen. Landområdet blev derfor solgt til staten, som var ved at etablere Klosterheden Plantage. Staten ville i første omgang udnytte søbundens gødningsstoffer. Det betød, at den tidligere sø blev udlagt til landbrugsjord. Senere stoppede dyrkningen og i 1977 gendannede statsskovdistriktet Møllesøen.

Møllesøen er en af Klosterhedens oaser af dyreliv. Her kan du, med lidt held, se både bævere, krondyr og vandstæren.

Vil du opleve bæverne på egen hånd, kan du starte din vandretur ved Møllesøen og gå cirka 1,5 km mod sydvest langs Flynder Å. Her kan du støde på bæverfældede træer, ædepladser, reder og dæmninger. Bæverne er mest aktive i de tidlige morgentimer.

Du kan også møde de smukke krondyr. Med godt 400 dyr er Klosterheden hjemsted for en af Danmarks største bestande.

Læs mere om Oldtidsvejen.

Hoteller i nærheden af Oldtidsvejen - Klosterhede Plantage, Sønderby

 • Grand Hotel Struer

  14,6 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  21,46 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Tambohus Kro & Badehotel

  22 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Thinggaard

  29,7 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Sallingsund Færgekro

  41,61 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  41,7 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Fjordgaarden

  44,14 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  49,61 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  54,26 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  54,45 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel