Potteriet - keramik

Foto: Potteriet

2022-kunstruten-potteriet-1

Foto: VisitLangeland

Årligt 2. sorteringssalg i Potteriet Langeland

Foto: Potteriet

Årligt 2. sorteringssalg i Potteriet Langeland

Keramisk værksted og butik

Potteriet er et pottemagerværksted med tilhørende butik i Stoense på Nordlangeland. Pottemagerne Esben Langkilde og Jannie Nielsen arbejder i stentøj og porcelæn og laver både brugskeramik og unika. Al keramikken hånddrejes på værkstedet og udgangspunktet er en stærk håndværkstradition med et nutidigt og funktionelt design.

Stentøj og porcelæn

På værkstedet arbejdes der med porcelænets fine egenskaber understøttet af glasurer i sarte nuancer af grøn, blå og hvid. Samt med stentøj, som med klassiske former og kraftige begitningsdekorationer i mørke toner, står som kontrast til det lyse porcelæn.

Kontraster

I Potteriets keramik fylder kontrasterne en hel del. Man finder den i formgivningen, i farveskalaen og i selve lerets væsen fra det bløde smidige materiale under bearbejdningen til den hårde og stærke genstand efter brændingen.

Biografi

Jannie Nielsen har stået i mesterlære hos Bottani-Dechaud i La Borne, Frankrig og Esben Langkilde har stået i mesterlære hos Kähler i Næstved og Marie Würtz i Juelsminde, som et led i deres uddannelse til pottemager.

 

Besøg Potteriet

Butikken er åben året rundt og er indrettet i den gamle staldbygning hvor udvalget altid vil bære præg af hvilken type brænding, der senest er afsluttet. Tjek de aktuelle åbningstider på hjemmesiden www.potteriet.com.

Hoteller i nærheden af Potteriet - keramik

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  39,89 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Tornøes Hotel

  42,58 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  43,54 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  45,49 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  46,09 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  46,96 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Frederik VI's Hotel

  54,88 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  70 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Falster

  71,77 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Hotel 6400

  72,56 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400