Rabarbergaarden

Gå i historiens spor

Besøg Rabarbergaarden

Når du besøger Rabarbergården, er der mange fine oplevelser i vente. Indtag et lækkert måltid i restauranten, køb kvalitetsvarer i den inspirerende landhandel, bliv fristet af surdejsbrød og kager i gårdbageriet og dyrk din havepassion i planteskolen.

Restaurant & Orangeri

Rabarbergaardens restaurant er baseret på de råvarer, der produceres på gården og hos andre lokale producenter, som lever op til kvalitetskravene. Ambitionen er godt madhåndværk og at kunne servere et måltid, der smager af den omgivende natur.

Du kan både spise morgenmad, frokost og middag i restauranten – se menukort og åbningstider 

Det anbefales at bestille bord på forhånd – book bord 

Landhandlen

I landhandlen bliver du fristet med Rabarbergaardens grøntsager, urter, frugt, kød og kvalitetsprodukter. Du kan købe godt, lokalt mel fra Nordsjællands Fællesmølleri, eddiker, naturvine og meget andet. Sortimentet afspejler årstidens råvarer.

Landhandlen vil gerne inspirere til en god og bæredygtig madkultur. Derfor kan du også finde smukt og holdbart køkkengrej, som kan holde i mange år. Det er f.eks. kvalitetsbørster fra Blindes Arbejde, økologiske viskestykker, keramikkrus, krukker, tehætter, bøger m.m.

Gårdbageriet

Det gode brød er essentielt i Rabarbergaardens univers. Gårdbageriet laver få, men gode brød af friskmalet mel af gamle kornsorter, som ølandshvede, emmer og rug. Melet kommer fra lokale kornproducenter, som får det malet på den lokale mølle i Halsnæs. Godt bagværk tager tid, og der arbejdes med surdej og koldhævningsprincipper.

Der er brød – og så er der kager. Marengskys med hybenrose, mynte eller geranium. Studenterbrød og romkugler, lavet med økologisk portvin. Kanelsnurrer, øl kager og alverdens sprøde sommertærter, som du kan nyde på stedet eller tage med hjem. Man skal være meget standhaftig for ikke at blive fristet…

Havehuset – Rabarbergaardens planteskole

I Havehuset kan du forår og sommer købe frø, småplanter, økologisk så- og priklejord samt godt havegrej og havekurve. Du kan også få gode tips og råd om dyrkning af din egen økologiske have.

Bæredygtighed

Bæredygtighed er et nøgleord i Rabarbergårdens univers. Selvforsyning og et no-waste system gennemsyrer gårdens drift, alt der tages fra jorden gives tilbage til jorden. Gennem undervisningsprojektet Haver til Maver får børn og unge forståelse for madens vej fra jord til bord. Fremtidens forbrugere lærer om madkvalitet og sund levevis, og om deres egen betydning i samspillet mellem dyrkning og natur.

 

Opdateret af:
VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
VisitNordsjælland