Rands Fjord

Rands Fjord

Fårbækvejen 47

7000 Fredericia

Foto: VisitFredericia

Rands Fjord Fredericia

Foto: VisitFredericia

070818 - Rands Fjord - 022 - Copyright Destination Lillebælt

Foto: VisitFredericia

070818 - Rands Fjord - 036 - Copyright Destination Lillebælt

Vandretur ved Rands Fjord

Det fredede naturområde Rands Fjord, der ligger nord for Fredericia, er et fantastisk udflugtsmål. Fjorden er ved inddæmming omdannet til ferskvandssø og er i dag særligt kendt for sin smukke natur og rige fugle- og dyreliv. Du kan benytte områdets anlagte stisystem, der udgår fra små parkerings- og opholdsarealer i udkanten af Rands Fjord. Her finder du også informationstavler med oversigt over vandreruter. Du kan læse mere om Rands Fjords vandreruter her!

Naturen og landskabet

Landskabet omkring Rands Fjord er et bakket terræn med småskove, græsningsarealer, dyrkede marker og stejle dalskrænter med løvskove. Fjordområdet, der blev inddæmmet i 1800-tallet, har flere gennemløbende åer, våde enge og sumpområder. Flere højdedrag byder på flotte udsigter over søen, og i klart vejr kan du se til Trelde Næs og Lillebælt. Der er tidligere blevet udvundet kiselgur ved Rands Fjord, og de forhenværende kiselgurlejer er nu omdannet til små søer.

Fugle- og dyreliv

På de mange vandreruter er det muligt at opleve Rands Fjords dyreliv, og det varierede landskab giver mulighed for at iagttage mange ynglende fuglearter. Rands Fjord er fast ynglested for havørne, der bruger området som jagtrevir. Det er et særegent syn at se de store havørne, der med et vingefang på op mod 240 cm er til at få øje på, svæve over fjorden for at markere deres jagtområde. Havørnene ofte ses fra kirkegården ved den nærliggende Egeskov Kirke eller fra Fugletårnet-

Observationstårn Fugletårnet

Ønsker du særligt gode fugleobservationer kan du benytte Rands Fjords Fugletårn. Du kan finde mere information om Fugletårnet her!

Fiskeri i Rands Fjord

Det er ikke tilladt at fiske i Rands Fjord uden lodsejerens tilladelse. Det er i stedet muligt at fiske i Spang Å.

Cykeltur omkring Rands Fjord

En cykeltur rundt om Rands Fjord indbyder til smukke naturoplevelser og fugleliv. Læs mere om områdets cykelrute her!

Besøgscenter Vejlby Sogns udstilling om Rands Fjord

Ved Egeskov Kirke ligger Vejlby Sogn Besøgscenter, hvor besøgende kan læse mere om Rands Fjords natur og dyreliv samt finde information om vandreruter og stisystemer. Besøgscentret giver også et yderligere indblik i lokalområdet og sognets historie.

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitfredericia 

Hoteller i nærheden af Rands Fjord

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  3,85 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  8,7 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  15,17 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  15,34 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  25,45 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Jørgensens Hotel

  29,19 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Tyrstrup Kro

  31,89 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Svanen Billund

  38,49 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  39,62 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Frederik VI's Hotel

  40,44 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel