Rødvig Flintovn

Rødvig Flintovn

Stevns

4673 Rødvig Stevns

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Rødvig Flintovn

Foto: Per Rasmussen

Rødvig Flintovn

Rødvig Flintovn er en 3,5 m høj kvadratisk bygning med 5 m høj skorsten muret ovenpå. Den er indrettet med 3 rum over hinanden til lokalmuseum el.lign. samt en udsigtsplatform.

I år 2022 holder flintovnen åbent i juli og august, fredag, lørdag og søndag fra kl. 10 - 16. Her du få formidlet historien om Rødvig Flintovn.

I 1870 fik en foretagsom skipper, Rasmus Larsen, den idé at opføre en flinteovn i Rødvig Havn.
Han havde set, hvordan man importerede flintmel fra Frankrig, og han mente at det der kunne fremstilles af den stevnske flint fra klinten måtte være lige så godt til formålet, der var, at det skulle bruges til glasur på de smukke fajancevarer, som fabrikken Aluminia på Christianshavn i København fremstillede.

Planen lykkedes, og der blev fremstillet flintmel både af Rasmus Larsen og af hans søn, Lars Peter Larsen, helt frem til 1910, altså i 40 år. Mens flintovnen fungerede, var der beskæftiget ca. 15 - 20 mand med at hente flint, passe ovnen og fragte flinten til København. 

Den oprindelige flintovn blev opført i 1870 af kalksten fra Højerup. Flintovnen er placeret på havnemolen således at fiskerne kunne losse flintesten af i nærheden og samtidig udskibe det færdige produkt.

Flintovnen blev nedbrudt efter at forretningen lukkede, den blev dog siden hen genopbygget og i 1987 blev den opført for 3. gang. Den tredje ovn blev bygget med kalksten fra nedrevne huse og står i dag som et vartegn for Rødvig. 

Hoteller i nærheden af Rødvig Flintovn

 • Taastrup Park Hotel

  44,48 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  45,3 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  47,77 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  47,87 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  47,98 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  48,86 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  57,74 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Falster

  61,7 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Skjalm Hvide Hotel

  65,27 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  73,26 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel