Roskilde Domkirke

Gå i historiens spor

Roskilde Domkirke har været kongefamiliens gravkirke gennem århundreder og blev i 1995 optaget på UNESCO's liste over verdens umistelige kulturarv.

Den røde teglstenskatedral med de mange tilbyggede kapeller og våbenhuse giver et enestående indblik i dansk bygningskunst og historie gennem 800 år.
Med Peter Brandes totalindretning af det lille Sankt Andreas Kapel og den 3000 kilo tunge Kongeport i bronze, der begge blev indviet i oktober 2010, er Roskilde Domkirke blevet flere enestående kunstværker rigere.
Endvidere kan besøgende opleve en model af det gravmæle, som Dronning Margrethe II skal bisættes i. Gravmælet er designet af den anerkendte danske kunstner Bjørn Nørgaard og udstilles i Sankt Birgittes Kapel.

Grupper kan året rundt bestille rundvisning i Roskilde Domkirke.


Gudstjenester

Roskilde Domkirke fungerer både som en sognekirke og turistattraktion og er ramme om mange gudstjenester og kirkelige handlinger. Under de religiøse ceremonier som sognekirke såsom gudstjeneste, andagter og andre speciale kirkelige handlinger, er kirken åben for alle. Turister er naturligvis velkomne til at deltage i de åbne kirkelige handlinger, men kongelige kapeller og Domkirkemuseum er lukket. I løbet af de private arrangementer som dåb, bryllup, velsignelser er kirken lukket under handlingen.

Ændringer i turist-åbningstider kan ske med en uges varsel, og det er derfor vigtigt at orientere sig før et besøg i kirken her eller på tlf. 4635 1624, alternativt Turistbureauet tlf. 4631 6565.
Man er dog garanteret at domkirken ikke er lukket onsdag hele dagen samt øvrige dage (pånær mandag) frem til kl. 13.00. 

Der er ikke toiletter i kirken, men offentlige toiletter på Stændertorvet foran kirken.

Parkeringsplads for busser ved kirken.

Opdateret af:
VisitFjordlandet, Roskilde mail@visitfjordlandet.dk
VisitFjordlandet, Roskilde