Sagn om den onde frue på Barritskov

Gå i historiens spor

SAGNET OM DEN ONDE FRUE PÅ BARRITSKOV


Barritskov ejedes for flere hundrede år siden af en smuk frue, som var ond og lunefuld. Hun skulle ifølge sagnet have ejet en ring med en sjælden sten, som havde en sælsom tryllekraft. Den vækkede alle mænds lyster til hende, men ringens ejers sind blev ondt og ulykker fulgte med den. 
Ringens trolddom kunne kun hæves, når den spejlede sin funklende sten i øjet på en uskyldig pige, som aldrig havde kendt svig – en yderst sjældenhed den gang. 
En dag kom brødrene Ridder Niels fra Gravengård og Ridder Kalf fra Stagsevold og bejlede til hende, men hun afviste dem med hån. I deres raseri dræbte de hende og kastede liget i voldgraven. 
I det værelse, som lå bag riddersalen, var der eftersigende blodpletter på gulvplankerne. Blodpletterne kunne aldrig vaskes helt bort. Hver gang man prøvede, kom de bare igen. I samme værelse hang et gammelt billede af en smuk dame med et hovmodigt blik og en funklende ring på fingeren. Hver Skt. Hansdag faldt billedet på gulvet. 
Den oprindelige gård er siden nedrevet og en ny hovedbygning er opført. Det vides ikke, om ringen nogensinde er dukket op igen. 

I dag ejes Barritskov af Aarstiderne.com, som jo er kendte for deres lækre måltidskasser.

Opdateret af:
Kystlandet: VisitJuelsminde turist@visitjuelsminde.dk
Kystlandet: VisitJuelsminde

  • Sagn om den onde frue på Barritskov
  • Barritskovvej 36
    7150 Barrit
  • Tlf. (+45)