Sankt Annæ Plads

Sankt Annæ Plads

Sankt Annæ Plads

1255 København K

Foto: Astrid Maria Rasmussen

Sankt Annæ Plads, København

Foto: Astrid Maria Rasmussen

Sankt Annæ Plads, København

Foto: Astrid Maria Rasmussen

Sankt Annæ Plads, København

Sankt Annæ Plads er blevet et grønnere byrum, og en del af Københavns kommunes skybrudssikring.

Sankt Annæ Plads er blevet et grønt byrum med plads til leg og rekreation tæt på byens centrum og nogle af de største attraktioner. Dengang pladsen blev anlagt, skabte den forbindelse til den nye bydel Frederiksstaden, og fungerede samtidig som endestation for de første hestesporvogne, der kørte hele vejen til Frederiksberg runddel. Pladsen i sig selv var en tidligere kanal, der blev fyldt op – og nu kan den atter ”fyldes med vand”.

Som et led i Københavns Kommunes klimaplan er der anlagt regnvandsledninger langs hele pladsen. Disse skal aflaste pladsen ved store skybrud, og sikre at vande løber mod havnen i stedet for at skade de omkringliggende bygningers facader. Selve pladsen er sænket en smule, så også den kan opsamle vand. Lignende tiltag er gjort i Kvæsthusgade og Nyhavn øst, således at vandet samler sig i et å-løb og render ud i Nyhavn.

I forbindelse med anlægningen af de underjordiske parkeringspladser ved Kvæsthusprojektet, blev der nedlagt parkering, og derved frigivet plads, på Sankt Annæ Plads. Denne er nu udnyttet med ekstra bredde fortove og grønne områder, samt en smallere kørebane med indlagt vejbump. På den vis ønsker man at sikre, at området kun oplever langsom trafik, og primært bliver brugt af gående og cykler. Pladsen har tilmed fået områder med siddepladser, petanque og legeplads, og de ekstra brede fortove er ideelle til traktørsteders udendørsservering.

Alt i alt har Sankt Annæ plads fået en overhaling, der har taget hensyn til både foranderligt klima og det stadigt voksende byliv området er præget af. Her er tænkt i bæredygtige løsninger og langtidssikring af historiske bygninger, og samtidig gjort plads til rekreation og leg for både lokale og turister.

Hoteller i nærheden af Sankt Annæ Plads

 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  0,5 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  1,93 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  2,06 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  2,1 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  6,92 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  8,6 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  18,42 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  31,31 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  32,31 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  40,43 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel