Sct. Nicolai Kirke

Foto: VisitMiddelfart

Sct. Nicolai kirke
Middelfarts gamle bydel
Middelfart gl. havn
Alterbillederne malet af Eckersberg.
Prædikestolen er i renaissance-stil 
Frobeniusorgel er designet af Rolf Graae.

Foto: VisitMiddelfart

Sct. Nicolai kirke
Middelfarts gamle bydel
Middelfart gl. havn
Alterbillederne malet af Eckersberg.
Prædikestolen er i renaissance-stil 
Frobeniusorgel er designet af Rolf Graae.

Sct. Nicolai Kirke - Middelfart
Sct. Nicolai kirke er beliggende i Middelfarts gl. bydel, tæt ved havnen, idet Sct. Nikolaus, som kirken er viet til, var de søfarernes helgen.
Kirken er bygget i 1200-tallet med et karakteristisk lille spir og har som mange andre gamle kirker skiftet stil op gennem tiden.

Alteret er fra 1650'erne og er lavet i barokstil. Altertavlens hovedfigurer forestiller Moses med Lovens tavler og Johannes Døberen med korsstaven. Alterbillederne er malet af Eckersberg.

Prædikestolen er fra 1595 i renæssance-stil med motiver fra Jesu fødselshistorie og med Kong Christian IV's monogram. Desuden er også de forreste kirkestole smykket med monogrammet, og de var reserveret til herskabet på Hindsgavl Slot.

Døbefonten af marmor forestiller et englebarn.  Døbefonten er udført af H.W. Bissen og skænket Middelfart kirke i 1845 af generalmajor C.U. von Sundt. 
Englen bærer en muslingeskal, der korresponderer med muslingeskallen i barnets hånd på alterets storfeltsmaleri.

Det store Frobeniusorgel er fra 1962, og facaden er designet af Rolf Graae.

Hoteller i nærheden af Sct. Nicolai Kirke

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  7,95 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  17,74 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Vejlefjord

  19,85 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  23,15 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  25,4 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  26 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Frederik VI's Hotel

  34,72 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Jørgensens Hotel

  40,25 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  44,33 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel Svanen Billund

  44,8 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund