Sebber Kirke

Foto: VisitAalborg

Kirke

Sebber Kirke er beliggende ved Sebbersund og har en fantastisk udsigt ud over Halkær Bredning, kirken menes at skulle være fra 1200-tallet, hvor kirken oprindeligt var et benediktinsk nonnekloster.

Oprindeligt et nonnekloster

Rummet som i dag anvendes som skib, er det oprindelige kloster. Dengang var kirken i to etager, hvilket man stadig kan ane indvendigt i kirken, idet man kan se resterne af de egebjælker, der har båret etageadskillelsen. Derudover kan man på sydmurens øverste del se rester af beboernes indmurede skabe i form af udsparede felter. I det nuværende kor havde klosterets 12 nonner deres gudstjenesterum, hvor til klosterets prior havde privat indgang gennem sydmuren.

Det oprindelige kloster indebar refektorium (spisesal), kapitelsal (samlingssal) og dormitorium (sovesal).

Fra kloster til sognekirke

Ved reformationen i 1536 kommer klosteret til at tilhøre kronen og frem mod slutning af 1500-tallet er der ikke længere nonner i klosteret. Klosteret overdrages i 1581 til Oluf Brockenshuus, hvorefter klosteret ombygges til en sognekirke. Fra denne tid stammer kirkens døbefont og krucifikset der hænger på kirkens nordvæg.

I 1600-tallet blev kirken forsynet med tårn og våbenhus. Kirkeklokkerne, som stadig anvendes i dag, blev hentet fra Arendal i Norge. Kirkens altertavle er fra 1750. Derudover blev kirken forsynet med pulpitur tværs over kirkens vestlige ende i 1700-tallet.

Den 11. december 1955 overgik kirken, efter 400 år som herremandskirke, til sognet og dets meninghed. Kirken fremstår i dag som en smuk kirke med en lang historie og er derfor et besøg værd.

Læs mere om Sebber Kirke på deres hjemmeside…

Hoteller i nærheden af Sebber Kirke

 • St. Binderup Kro

  24,77 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Kompas Hotel Aalborg

  25,85 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Amerika

  40,85 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Pinenhus

  48,15 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  48,6 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Purhus Kro

  51,12 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Thisted

  51,6 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Palads Hotel Viborg

  57,57 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Phønix Hjørring

  61,55 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Randers

  63,74 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers