Skjern Birk Plantage

Skjern Birk Plantage

Skyggehusvej

6900 Skjern

Foto: Clara Lilley

Plantage, Skjern Birk

Den gule rute er en cykel- og gangsti på 1,6 km. og er den korteste rute i plantagen. Hvis du har hesten med, så er det den blå rute som du skal benytte dig af og den er 2,3 km. Rød rute er en cykel- og gangsti på 2,6 km. og går gennem plantagen forbi hængekøjehytten. Hængekøjehytten er en hytte som har plads til mange hængekøjer. Udenfor hytten er der sat nogle stolper, som også er beregnet til hængekøjer. Foruden hængekøjehytten er der bordebænkesæt, grillplads, toilet og vand. Så tag gerne et hvil her eller tag hængekøjen med og tag en overnatning. Hytten skal bookes her.

Hvis du vil ud på en lidt længere tur, så kan du f.eks. tage Hjertestien som er en rute på 3,3 km. og som går igennem Skjern Birk Plantage og lidt i bebygget området. Terrænet er let kuperet, og der er et rigt fugleliv. Der er legeplads, og stien kan bruges hele året, da der ryddes for sne. Hjertestien er både egnet til gang, løb, cykling og barnevogne.

Hvis du mere er til en oplevelsestur, så kan opdagelsesruten anbefales – den lilla rute. Går du hele ruten, får du ca. 3 km. i benene. Den fører dig gennem hele plantagen og har hele 19 oplevelsesposter. Her er der forskellige aktiviteter for hele familien. Er du f.eks. til en rolig gåtur, hvor du kan nyde naturen og se på kunst? Så kan du på denne rute finde kunst som er kreeret af lokale kunstnere. Er du mere til bevægelse eller skal børnene brænde noget energi af, så kan det være at der skal sættes lidt ekstra tid af ved Tarzanbanen, klatretræet, rebgyngen eller ved en af de 3 stop med træningsøvelser. Skal dit barn af med sutten, hvad så med at aflevere den i Suttevogterens træ?

Opdagelsesruten rummer følgende poster

 1. Information om Skjern Brik Plantage
 2. Kunstner Linda Stampe
 3. Kunstner Jannie Nyegaard
 4. Træningsøvelser
 5. Suttetræet
 6. Rionet
 7. Hulebyen og rionet
 8. Træningsøvelser
 9. Tarzanbanen
 10. Kunstner Svend Aage Steffens
 11. Klatretræ
 12. Rebgynge
 13. Kunstner FLGrafix
 14. Galgehøjen
 15. Vandhul
 16. Træningsøvelser
 17. Myretuen
 18. Insektlunden
 19. Udsigtstårn

De 19 poster er alle udstyret med QR koder, der inspirerer til leg, læring og træning eller fortæller om et stykke lokalhistorie.

Hoteller i nærheden af Skjern Birk Plantage

 • Bechs Hotel

  4,85 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Fjordgaarden

  24,2 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Nymindegab Kro

  25,86 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Sdr.Omme Kro

  26,13 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  31,78 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  34,36 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  34,5 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedemarken

  34,8 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Billum Kro

  39,21 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Refborg Hotel Billund

  44,14 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund