Skovbakken naturområde

Skovbakken naturområde

Kong Christians Allé

9000 Aalborg

Telefon: 99 31 31 31

Foto: VisitAalborg

Skovbakken

Skovbakken er faktisk en del af Mølleparken, som blev anlagt i 1934. På selve bakken, som troner sig op 50 meter over havet, finder du Aalborgtårnet. Her kan du tage den udvendige elevator op, nyde udsigten hele vejen og derefter befinde dig 105 meter over havet. Højere op kommer du ikke i hele Vendsyssel. Udsigten over by, fjord og vand er enestående og et yndet turistmål – naturligvis.

På Skovbakken finder du også skulpturen ”Hunner med Kineserpige”, der blev skabt af én af de kunstnere der har givet Aalborg allermest, nemlig C. J. Bonnesen. Støbningen af ”Hunner med Kineserpige” blev betalt af Ny Carlsbergfondet, og var én af de sidste skulpturer Bonnesen lavede inden han døde. Oprindeligt stod skulpturen ved Kong Christians Allé i nærheden af kunstmuseet, men blev flyttet op på sin nuværende placering ved siden af Skydepavillonen i 1968 da byggeriet af netop Kunsten startede.

Rundt om Skovbakken

Neden for Aalborgtårnet finder du netop Kunsten, hele Aalborgs verdensberømte kunstmuseum og øst herfra findes Skovdalens Friluftsteater, som danner ramme om sommerens ”Skovrock”. Skovdalen Atletikstadion ligger i udkanten af skovområdet og parkeringspladsen herved er både start- og slutsted for en 2,5 km lysløjpe, der gør det muligt at motionere, selv når det er mørkt. 

Det gamle Aalborg-bryggeri Urban har også sat sine spor i området. I 1860érne fik Henrik Stampe Valeur, den daværende ejer af bryggeriet, nemlig udgravet og etableret to underjordiske ølkældre i den nordlige skråning.  Kældrene skulle bruges til lagring af undergæret pilsnerøl og lyst øl i forbindelse med en påtænkt udflytning af Urbans Ølbryggeri, der dengang var placeret centralt i byen og tæt på Limfjorden. Valeur døde i 1880 og flytteplanerne blev aldrig gennemført som han havde tænkt dem, og nu står kældrene hen som hjemsted for et stort antal vandflagermus.

 

Hoteller i nærheden af Skovbakken naturområde

 • Kompas Hotel Aalborg

  1,89 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  40,68 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  45,91 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Phønix Hjørring

  46,34 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Lisboa

  55,84 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Purhus Kro

  55,85 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Jutlandia

  57,97 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  58,15 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Randers

  65,64 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Aalbæk Badehotel

  68,37 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel