Søby

Søby

5985 Søby Ærø

Foto: Lasse Hjort

Lokalt værtshus i Søby på Ærø

Foto: Lasse Hjort

Ærøs elektriske færge hører til i Søby Havn

Foto: Lasse Hjort

Søby by på Ærø

Søby er den mindste af Ærøs tre hovedbyer, men vinder på smukke omgivelser. Her finder du både små bindingsværkshuse og moderne nybyggerhuse.
Alt sammen tæt placeret ved havnen, som ligger få minutter fra alt. Byen ligger også tæt på utroligt mange smukke naturområder og attraktioner, som alle er en udflugt værd.

By og havn i tæt forening

Havnen i Søby er omdrejningspunkt for mange ting, bl.a. øens erhvervsfiskere, øens største arbejdsplads, Søby Værft, og øens eneste 100 % eldrevne færge M/F Ellen. I smuk forlængelse af havnen finder du lystbådehavnen og en dejlig sandstrand med badebro og klart vand. Her er både legeplads og minigolfbane inden for rækkevidde og stedet er ideelt for børnefamilier.

I toppen af byen – og kun 3 minutters gang fra havnen – finder du en smuk kirke fra 1745. Tæt ved står også Søby Mølle, der betragtes som byens vartegn.

Forstad til Skjoldnæs fyr og golfbane

Kører du mod nord og gennem landsbyen Haven, kommer du til et af landets smukkeste fyr, Skjoldnæs Fyr, som stadig sender sine blink ud over havet om natten. Det blev bygget i 1881; en 22 meter høj, rund bygning opført i bornholmsk granit. Fra tårnets top har du i klart vejr en storslået udsigt over
Østersøen, Lillebælt og Det Sydfynske Øhav. Omkring fyret er der anlagt en af Europas smukkest beliggende seaside golfbaner

Rundt om Søby

Søby byder på fine overnatningsmuligheder, bl.a. Søby Camping med havudsigt, gode indkøbsmuligheder, bager, udpræget lokaldialekt og kort afstand til naturskønne områder. I landsbyerne omkring Søby finder du mange, små gårdbutikker og gode udflugtsmuligheder. Gå fx over Søby Volde ved Søbygaard til Vester Mølle, gør brug af de gode fiskespots ved Næbbet eller gå en tur rundt om Vitsø og nyd det unikke fugleliv.

Hvor Marstal og Ærøskøbing har badehuse, finder du på Jørbæk Strand i udkanten af Søby en række fiskerhuse, som stadig bruges den dag i dag.
Hver sommer danner Søby ramme for den lokale kunsthøjskoles gratis udstilling. På Søbygaard lyder der fra maj til september klassiske toner, når verdensklasse navne inden for klassisk musik gæster herregården.

Hoteller i nærheden af Søby

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  16,17 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel 6400

  28,67 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  30,25 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Brobyværk Kro

  32,24 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Benniksgaard Hotel

  45,66 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  49,86 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  53,57 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Bov Kro

  57,98 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  58,73 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Munkebo Kro

  60,55 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro