Sybergland

Sybergland

Tårupstrandvej

5300 Kerteminde

Foto: VisitKerteminde

Gangbro i morgendisen ud over søen ved Sybergland.

Foto: VisitKerteminde

Folder om Sybergland.

Foto: VisitKerteminde

SybergFolder_Web_UK_2023

Er du glad for naturen, den friske luft og friluftslivet, vil du elske Sybergland. Spis frokosten ved en af de mange bænke i området, tag skoleklassen med og afhold undervisning i de nye læringsmiljøer, eller tag en overnatning i shelter.

Til dig og til naturen

Overalt i Sybergland er der offentlig adgang. Sybergland er delt op i et rekreativt område med gode stier, bål- og shelterplads og et naturområde med ferske enge, hvor naturen skal have lov at udvikle sig. En nyskabt sø giver liv til begge områder.

Der er adgang til naturområdet via klaplåger, men der er ikke anlagt stier. Man skal være opmærksom på, at der er kreaturer, som græsser i naturområdet.

Praktisk fodtøj anbefales, hvis man ønsker at gå ind i naturområdet. Overalt i Sybergland skal hunde være i snor.

Parkering kan ske ved Gedskovvej 50, 5300 Kerteminde.

Historien bag Sybergland

Sybergland er et genetableret naturområde, som indtil 2012 var et område drevet som traditionelt landbrugsland.

Kerteminde Kommune har i mange år haft et ønske om at genskabe et rekreativt naturområde tæt på byen. I 2012 overtog kommunen dette 72 ha store område, og i dag står Sybergland klar til at bruge og nyde.

Området er navngivet efter en af de store Fynbo-malere Fritz Syberg (1862-1939), der boede i Over Kærby, og som fandt stor inspiration til sine malerier i det bakkede landskab omkring byen.

Tårup Strand – fra fjord til kornmark

Sybergland er en central del af Tårup Inddæmmede Strand, som var en fjordarm til Odense Fjord, inden den blev inddæmmet i 1812. 

Oprindeligt var området en lavvanddet fjord, som gik mellem Hindsholm og Fyn. I 1812 blev området i inddæmmet, så området kunne dyrkes. De første mange år var her ferske enge og kreaturgræsning om sommeren. Det betød, at der opstod et rigt plante- og fugleliv og masser af motiver for bl.a. for malerne Fritz Syberg og Johannes Larsen.

I midten af 1920'erne havde man udviklet så effektive pumper, at Tårup Strand kunne drænes fuldstændigt, og nu kunne her dyrkes korn. Dermed forsvandt eng- og vadefuglene. Det er det ”gamle” englandskab fra før 1926, som har været inspirationen, da Sybergland skulle formes.

Hent en folder om Sybergland

Hoteller i nærheden af Sybergland

 • Tornøes Hotel

  1,6 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  6,33 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  18,88 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  25,6 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Brobyværk Kro

  36,1 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  42,27 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  48,54 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  59,94 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  61,44 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  67,45 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel