Vejsnæs Nakke

Vejsnæs Nakke

Ryggerholmevej 4

5970 Ærøskøbing

Foto: Morten Specht Larsen

Vejsnæs Nakke

Vejsnæs Nakke ligger på Ærøs sydligste spids, og du kan kun komme dertil med egen bil eller cykel. Selv hvis du kører i bil, vil du skulle gå det sidste stykke for at komme helt ud til kanten.

Her finder du det, som ved første øjekast ligner et stort markområde - og det er det egentlig også. Klinten kan du nemlig bedst se fra strandsiden. Her venter dig til gengæld også en stejl oplevelse! Klinten strækker sig nemlig cirka 11 meter op i luften.

Det skal du lave ved Vejsnæs Nakke

 • Nydudsigten! Du finder helt ærligt den smukkeste udsigt over åbent hav, når du besøger området ved Vejsnæs Nakke.
 • Nyd en medbragt madpakke helt ude, hvor kragerner vender så at sige.
 • Kom lidt tættere på de kæmpemæssige vindmøller, som står langs Ærøs sydlige kyst ved bl.a. Vejsnæs Nakke. Men ikke for tæt - af sikkerhedsmæssige årsager.
 • Læg vejen forbi det lille bolstjestribede Vejsnæs Nakke Fyr, som ligger helt tæt ved kanten.
 • Besøg Sankt Alberts Kirke, som var en kirke fra år 1300. I dag er det et fortidsminde med masser af frisk luft-potentiale og smuk udsigt.

Geologiske perspektiver ved Vejsnæs Nakke

Vejsnæs Nakke udgøres af store syd- og østvendte kystklinter, der er opstået som et resultat af havstigningen i Øhavet.

Området har en kompliceret dannelseshistorie, der endnu ikke er fuldt udredt.

I klinterne ses aflejringer fra mindst to perioder i Kvartær-tiden (Eem og Weichsel) og lagfølgen indeholder flere aflejringstyper end dem, der kendes fra Ristinge Klint.

En del af Geopark Det Sydfynske Øhav

Vejsnæs Nakke er en del af Geopark Det Sydfynske Øhav, som er fortællingen om den dramatiske havstigning omkring Sydfyn og øerne i forlængelse af den sidste istid for over 11.000 år siden.

Havstigningen skabte Øhavets 55 øer og holme, og den særlige natur, som siden har været forudsætningen for hele områdets eksistens og udvikling samt de utallige muligheder for naturoplevelser og aktiviteter under åben himmel. Lær mere om geoparken på geoparkoehavet.dk.

Hoteller i nærheden af Vejsnæs Nakke

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  31,19 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel 6400

  40,02 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Brobyværk Kro

  47 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Benniksgaard Hotel

  56,15 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  62,73 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Bov Kro

  67,6 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Frederik VI's Hotel

  67,99 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  68,34 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Munkebo Kro

  71,61 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  71,88 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel