Vesthimmerlands Museum

Foto: Destination Himmerland

Vesthimmerlands museum GDK

Foto: Vesthimmerlands Museum

Vesthimmerlands Museum

Foto: Vesthimmerlands Museum

Vesthimmerlands Museum

Vesthimmerlands Museum - en arkitektonisk og kulturhistorisk perle

Kom med på en rejse gennem Vesthimmerlands spændende historie fra de første jægere i stenalderen ankom, til dampende lokomotiver indtog området og varslede både nye tider og muligheder.

Per Kirkebys smukke museumsbygning gemmer på 12.000 års spændende historie og inviterer ligeledes til at blive klogere på kunstnerens mange værker i byen. Bliv klædt på til en tur rundt i byen i Per Kirkebys fodspor og oplev ved samme lejlighed den pulserende gamle stationsby, som nu er kommunens hovedby.

I Cimbrersalen fortælles den fascinerende historie om det verdensberømte 2.000 år gamle sølvkar, Gundestrupkarret, som blev fundet i Rævemosen uden for Aars, men hvis oprindelse skal søges langt mod syd. Måske hjembragt som krigsbytte og senere ofret i mosen i et forsøg på at mildne guderne?

På museet findes fortællingerne, men Vesthimmerlands smukke kulturlandskab inviterer også til gode, fælles oplevelser. Tag familien med på opdagelse i Vesthimmerland, som huser hele seks af Danmarks mest betydningsfulde fortidsminder, nemlig Myrhøj, Ertebølle, Borremosen, Rævemosen, Østerbølle og Aggersborg. Vikingeborgen Aggersborg blev sammen med de fire andre danske ringborge, Fyrkat, Nonnebakken, Trelleborg og Borgring i september 2023 optaget på UNESCOs prestigefyldte verdensarvsliste. Tag familien med på opdagelse i Vesthimmerland og oplev historien på tætteste hold.

Vesthimmerlands Museum arrangerer også guidede ture, hvad enten det drejer sig om en byvandring ”i Per Kirkebys fodspor” i Aars, en rundvisning på Danmarks største ringborg, Aggersborg, eller til andre seværdigheder i hele Vesthimmerland. Ligeledes kan museets fagpersonale bookes til foredrag om emner inden for arkæologi og nyere tids kulturhistorie i Vesthimmerland.

Børn og unge til 18 år: GRATIS

Voksne: kr. 60,00

Over 10 personer: kr. 40,00

Hoteller i nærheden af Vesthimmerlands Museum

 • St. Binderup Kro

  7,01 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  26,88 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  36,23 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Kompas Hotel Aalborg

  36,98 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Palads Hotel Viborg

  39,85 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Pinenhus

  41,16 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  42,11 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Randers

  49,51 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Hotel Thisted

  53,48 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Kongensbro Kro

  56,91 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro