Standardpris på Brøndums Hotel

Inkluderer pr. person pr. nat:

  • Overnatning
  • Morgenmad

Mere om Brøndums Hotel

Oplev Brøndums Hotel - et historisk mødested i Skagen

Velkommen til Brøndums Hotel, en perle i hjertet af Skagens gamle bydel, hvor historie og nutid mødes i en unik atmosfære. Siden Skagensmalernes storhedstid har hotellet været et samlingspunkt for kunstnere, forfattere og rejsende. Her kan du nyde en uforglemmelig hoteloplevelse præget af tradition, kvalitet og imødekommenhed.

Anchersvej 3 , 9990 Skagen
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Restaurant
  • Bar/lounge
  • Ladestik til el-bil
  • Kæledyr ekstra
  • Røgfrit
  • Gratis parkering
  • Lufthavn: 104
  • 45 Værelser

Andre ophold påBrøndums Hotel

Attraktioner i nærheden af Standardpris

  • Foto: Destination NORD - Frederikshavn

    Skagen Bamsemuseum

    0,08 km

    I Østerby i Skagen ligger Danmarks hyggeligste Bamsemuseum. Her bor bamser af alle slags, nogle med historisk baggrund, andre fulde af gode historier. Fælles for dem alle er, at de nu har deres daglige gang på Skagen Bamsemuseum; her fisker de, besøger Amalienborg og tager en tur i cirkus eller på Skagen strand. 

    På Skagen Bamsemuseum kan du blandt kendte, unikke og håndsyede bamser også finde den mere populære tyske Steiff-bamse. Steiff-bamsen blev første gang præsenteret på Leipzig legetøjsmessen i 1893, af Margarete og Richard Steiff. Senere forsøgte Steiff uden held at introducere deres bamser i USA, men da en amerikansk repræsentant så selv samme bamse på forårsmesse i Leipzig i 1903, blev han straks betaget og bestilte omgående 3.000 stk. Inden året var omme var de første 12.000 bamser solgt i USA. Herefter går salget af bamser amok og i 1907 omtales bamse-euforien i pressen som ’The Teddy Bear Craze´. 

    I dag har de fleste et kærligt minde om en bamse og her på Skagen Bamsemuseum nyder vi hvordan vores udstilling kan bringe gode historier frem hos både store og små. 

     

    Du er altid velkommen til at nyde Bamsemuseets udstillingen i gårdhaven samt besøge den lille butik.



    Læs mere : Skagen Bamsemuseum
  • Foto: Skagens Kunstmuseer

    Skagens Museum

    0,09 km

    Skagens Museum huser i dag ca. 1900 skulpturer, tegninger og malerier, der primært er skabt af de mange kunstnere, der besøgte Skagen i perioden 1870-1930. Selvom du ikke er særligt kunstinteresseret, så må du endelig ikke gå glip af et besøg på museet, når du besøger Skagen. Stedet huser ikke bare kunst i verdensklasse, men også den tidsånd der har gjort Skagen til den by, den er i dag. Læs herunder om stedets historie, om skagensmalerne og hvordan du kan få en virtuel rundvisning takket være Google Art Project.

    Historie

    Skagens Museum blev stiftet i Brøndums spisesal i 1908 af malerne Ancher, Krøyer og Tuxen samt hotelejer Degn Brøndum og apoteker Victor Christian Emanuel Klæbel. Formålet var at udstille skagensmalernes kunstværker og rejse midler til opførelsen af et museum. Først blev den tekniske skole anvendt til udstillinger, men efter Krøyers død i 1909 blev hans bolig taget i brug. I 1919 gav Degn Brøndum hotellets gamle have til Skagens Museum, hvor byggeriet af museet blev påbegyndt i 1926 efter tegninger af arkitekten Ulrik Plesner. Indvielsen fandt sted den 22. september 1928 med en samling bestående af ca. 325 værker - mange doneret af kunstnerne selv.

    Museet i Skagen er blevet udvidet af flere omgange som følge af den store interesse for skagensmalerne. Plesner tegnede allerede i 1930 forslag til udvidelse, men det var først i 1982, at første udvidelse blev en realitet. Sidenhen har udvidelser fulgt i 1989, 2004 og i 2014 gik man i gang med at udvide igen.

    Skagensmalerne

    Skagensmalerne er betegnelsen for den kunstnerkoloni, der i 1870'erne slog sig ned i Skagen for at skildre livet i Skagen; fiskernes barske livsvilkår samt den storslåede natur med det særlige lys, der også i dag gør Skagen til et yndet udflugtsmål. Malerne tog pensler og staffeli med ud i naturen og malede det, de så. Stilen, der også kaldes realisme, prægede Europa i denne periode og har været medvirkende i den tilstrømning, der i dag gør, at vi taler om skagensmalerne som en kunstnerkoloni.

    Blandt de mest kendte skagensmalere er P. S. Krøyer, der bl.a. malede det verdensberømte Hip Hip Hurra-maleri til en fødselsdag i Skagen, Anna & Michael Ancher, Laurids Tuxen, Christian Krohg og Holger Drachmann.

    Besøg museet online

    Google har med deres Art Project gjort det muligt at besøge museet via nettet. Vi anbefaler dog helt klart den fysiske oplevelse. Besøg Skagens Museum via Google Art Project.

    Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

    Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.

    Læs mere : Skagens Museum
  • Foto: Peter Jørgensen

    Vandtårnet i Skagen

    0,1 km

    Vandtårnet i Skagen, som blev opført i 1934, er en skøn del af byens historie og en vigtig del af bybilledet. Tårnet, med sin karakteristiske røde murstensfacade, var engang en vigtig del af byens vandforsyning, men i dag er det mere kendt som et sted, hvor man kan få en rigtig god udsigt over Skagen.

    Når du tager turen op i tårnet, bliver du mødt af en vidunderlig panoramaudsigt. Herfra kan du se hele Skagens charmerende gule huse, den livlige havn og de smukke kystlinjer. Vandtårnet er et perfekt sted at tage hen, hvis du vil have et skønt kig over byen og dens omgivelser.

    Læs mere : Vandtårnet i Skagen
  • Foto: ena strand

    ena strand

    0,1 km

    ena strand er et nyt, kunstnerdrevet galleri, der viser værker af lokale og nationale kunstnere, som beskæftiger sig med eksistens — særligt i relation til naturen.

    Hvis kunstnerne selv ikke er fra vores lokalområde eller bor her, reflekterer deres arbejde aspekter af tilværelsen, som resonerer med vores lille del af verden.

    Med en passion for kunst, natur og smukke objekter er det vores håb, at ena strand kan inspirere folk til at inddrage kunst i deres liv.

    Læs mere : ena strand
  • Foto: Skagens Kunstmuseer

    Anchers Hus

    0,15 km

    Husets indre står endnu med familiens møbler, som da det var beboet af Ancher-familien i 1935. Det er i dag et museum, hvor du kan se familiens store samling af egne og andre kunstneres værker.

    Hjemmet og værkerne i Anchers Hus giver et personligt indblik i kunstnerparrets og resten af skagensmalernes liv til hverdag og fest. Anchers Hus var ofte rammen om kunstnerkoloniens sammenkomster med Ancher-parret i centrum.

    Kunstnerparret købte huset i 1884, efter at datteren Helga var født. Dengang bestod huset kun af den lange, lave længe langs med Markvej. Da pladsen blev for trang, tegnede arkitekten Ulrik Plesner en atelierbygning mod nord (opført 1913), som blev forbundet med det oprindelige hus ved en mellembygning.  Med udvidelsen fik huset en anseelig, herskabelig størrelse, der afspejlede kunstnerparrets succes.

    I den store have, der omgiver Anchers Hus findes også den gulkalkede Saxilds Gaard.

    Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

    Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.

    Læs mere : Anchers Hus
  • Foto: Destination Nord

    Det Hvide Fyr

    0,66 km

    Det Hvide Fyr er en bemærkelsesværdig del af Danmarks fyrhistorie og repræsenterer en tid med teknologiske fremskridt og maritime innovationer. Fyret erstattede det forfaldne vippefyr og markerede en ny æra med forbedret navigation for de søfarende. Med sine 21 meter strakte Det Hvide Fyr sig over landskabet, hvilket gjorde det til et centralt pejlemærke. Oprindeligt bygget af røde mursten, fik det senere sit karakteristiske hvide udseende, som både var funktionelt og æstetisk tiltalende.

    I 1835 gennemgik fyret en væsentlig opgradering, da den kulbaserede lyskilde blev skiftet ud med rapsolie og parabolspejle, der forbedrede lysets rækkevidde og effektivitet. Skagen Fyr, også kendt som Det Grå Fyr, overtog fyrfunktionen i 1858, hvilket førte til, at Det Hvide Fyr blev anvendt som signalstation fra 1871. Trods ændringerne i dets funktion forblev Det Hvide Fyr en ikonisk struktur, der i 1960 blev restaureret til sit oprindelige design. Dette bevarer ikke kun et stykke dansk kulturarv, men fortæller også historien om udviklingen af fyrtårnsteknologi gennem tiden.

    Læs mere : Det Hvide Fyr
  • Foto: Skagens Kunstmuseer

    Drachmanns Hus

    1,41 km

    Museet indeholder omkring 150 malerier og tegninger, og huset står stort set som digterens død i 1908.

    Drachmann var både maler og forfatter og havde stor succes i sin samtid, hvor han var en af de mest kendte og elskede digtere. I dag kender vi ham bedst for teksten til ’Midsommervisen’ og Skagen ”nationalsang” ’Erindring’.

    Drachmann var en excentrisk kunstner. Med sit lange hvide skæg, bredskyggede hat og kappe var han genkendelig i gadebilledet.

    Drachmann besøgte første gang Skagen i 1872 som en af de allerførste kunstnere. Han inspirerede mange kunstnere til at følge efter. Først i 1902 fik Drachmann sit eget hjem i Skagen, da han købte huset og fik det omindrettet med plads til atelier.

    Huset fremstår som et rigtigt kunstnerhjem med en indretning, der afspejler sin ejermands excentriske karakter. Norske almue-møbler er blandet med souvenirs fra Drachmanns mange rejser og personlige samleobjekter. Drachmanns nære venner kunstnerparret Marie og P.S. Krøyer deltog i indretningen af hjemmet. Marie Krøyer tegnede flere af hjemmets møbler inspireret af den tyske jugendstil og den anglersaksiske Arts & Crafts-bevægelse.

    Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

    Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.

    Læs mere : Drachmanns Hus
  • Foto: Peter Jørgensen

    Den Tilsandede Kirke

    3,03 km

    I klitterne vest for Skagen by står tårnet af den gamle sognekirke, den middelalderlige Sct. Laurentius kirke, i dag kendt som ’Den tilsandede kirke’. I fire hundrede år samlede den menigheden, indtil sandflugten lagde sig hen over kirkevej og kirkegård og forfaldet satte ind, så man i 1795 så sig nødsaget til at ophøre med at holde gudstjeneste, og kirken blev lukket.

    Sct. Laurentius var en prægtig kirke med et imponerende inventar, hvoraf nu kun alterets to svære malmlysestager er tilbage. De står på den ’ny’ kirkes, Skagen kirkes alter. Men under jordoverfladen gemmer sig endnu rester af kirkens fundamenter og gulv, samt en døbefont, der ikke - som det øvrige inventar – blev fjernet og solgt.

    Nyere undersøgelser omkring 200-års dagen for kirkens lukning har hjulpet til at markere kirkens grundplan herunder kirkeskibets og sakristiets placering, der kan ses bag tårnet. Røde pæle markerer grundplanen, mens faskiner markerer de kendte dele af den gamle kirkegårdsmur. Mange spørgsmål er endnu ubesvarede, hvilket vel er en del af stedets fascination.

    Laurentius er skytshelgen for denne og mange andre vesterlandske kirker. Han var de søfarendes og de fattiges beskytter og led martyrdøden på en rist. Denne genfindes i Skagen byvåben sammen med ordene ”Vort håb til Gud alene” (ses over hovedindgangen til Skagen rådhus).

    Skagen kirke arrangerer sommeren igennem hver torsdag aften kl. 19.30 fra medio juni til medio august Friluftsgudstjenester ved Den tilsandede kirke med blæsermusik.

    Ca. 400 m fra Den tilsandede kirke er der P-plads med legeplads, borde og bænke samt toiletter – og i sommerperioden er der også kiosk, hvorfra der sælges billetter til de, som måtte ønske at komme op i kirketårnet.

    For mere information om Den Tilsandede Kirke i Skagen...

    Læs mere : Den Tilsandede Kirke