Inkluderer per person per nat:
- Adgang til Spa, frugt og vand gratis i spa-afdelingen.
- 3-retters menu (Kokkens valg)
- Overnatning
- Morgenbuffet
- Bemærk venligst: Ingen adgang til spaen for personer under 16 år.
Green Key godkendt
4,283228 af 5 stjerner
Inkluderer per person per nat:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: RO for to700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gode madoplevelser eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.
Vester Kær 28, 6950 Ringkøbing
Vis kort
Inkluderer pr. person pr. nat:
Herudover pr. værelse:
Goodiebag med fokus på nærvær og romantik (værdi kr. 400,-)
Lidt ekstra RO til 2
Mousserende vin og chokolade på værelset ved ankomst.
Inkluderer pr. person pr. nat:
3 dage/2 nætter
Bobler, chokolade, frugt og nødder på værelset ved ankomst
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Bemærk venligst aldersgrænse på 16 år i kurbadet
1 nat / 2 dage - ankomst mandag - torsdag
Inkluderer pr. person pr. nat
2 dage / 1 nat - 1 x Greenfee- Dejbjerg Golf
Inkluderer pr. person pr. ophold:
(Kurbad er ikke inkluderet)
Greenfee tiderne bestilles på Golfbox - I vil få tilsendt jeres vouchers til golfbanen på mail efter bestilling.
2 Dage / 1 nat - 1 x Greenfee- Holmsland Klit Golf
Inkluderer pr. person pr. ophold:
(Kurbad er ikke inkluderet)
Greenfee tiderne bestilles direkte ved Holmsland Klit Golf på mail: holmsland@golfonline.dk eller telefon. +45 97338800I vil få tilsendt jeres vouchers til golfbanen på mail efter bestilling.
2 dage / 1 nat - 2 x Greenfee -Holmsland Klit Golf
Inkluderer pr. person pr. ophold:
(Kurbad er ikke inkluderet)
Greenfee tiderne bestilles direkte ved Holmsland Klit Golf på mail: holmsland@golfonline.dk eller telefon. +45 97338800 - I vil få tilsendt jeres vouchers til golfbanen på mail efter bestilling.
3 dage / 2 nætter - 2 x Greenfee- Holmsland Klit Golf
Inkluderer pr. person pr. ophold:
(Kurbad er ikke inkluderet)
Greenfee tiderne bestilles direkte ved Holmsland Klit Golf på mail: holmsland@golfonline.dk eller telefon. +45 97338800 - I vil få tilsendt jeres vouchers til golfbanen på mail efter bestilling.
2 dage / 1 nat - 2 x Greenfee -Dejbjerg Golf
Inkluderer pr. person pr. ophold:
1 x 3-retters menu efter køkkenchefens valg
1 x Overnatning i dobbeltværelse
1 x Stor morgenmadsbuffet
1 x Greenfee til Dejbjerg Golf på ankomstdagen
1 x Greenfee til Dejbjerg Golf på afrejsedage
(Kurbad er ikke inkluderet)
Greenfee tiderne bestilles på Golfbox - I vil få tilsendt jeres vouchers til golfbanen på mail efter bestilling.
3 dage / 2 nætter - 2 x Greenfee - Dejbjerg Golf
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Greenfee tiderne bestilles på Golfbox - I vil få tilsendt jeres vouchers til golfbanen på mail efter bestilling.
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Min. 3 dage/2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
0,97 km
Ringkøbing by er en idyllisk købstad fra 1400-tallet, hvor man finder charmerende brolagte gader, smukke gamle byhuse og købmandsgårde, der tilsammen gemmer på historier fra en svunden tid.
"Flyvere i natten" er en udstilling, der gør dig klogere på historien bag de engelske bombefly, Lancastere, der fløj ind over Danmarks vestkyst under Anden Verdenskrig. Omdrejningspunktet i udstillingen er en stor 1:1 skala attrap af en Lancaster. Udstillingen fortæller gennem lyd, film, originale genstande og storformatbilleder, om de fly, der styrtede ned, deres missioner og om menneskene bag.
Oplev udstillingen ”Hvad bunkeren gemte - en tysk soldat fortæller”. De fleste tyske bunkere blev forladt og tømt i 1945 eller kort derefter, men en enkelt blev helt dækket af sand og stod uberørt, indtil den efter en storm dukkede op ved Søndervig i 2008. I udstillingen går du ind i den rekonstruerede bunker og kan se filmen om den tyske soldat Gerhard Saalfeld. Under krigen boede han i den ”forsvundne” bunker og flere af de udstillede genstande er hans.
Tag med på en rejse tilbage til livet i Ringkøbing i årene 1800-1850 - og oplev Vestjyllands lille hovedstad helt tæt på. Maleren Jesper Kirkegaard, kendt som Jesper Maler, var en detaljens mester, og i udstillingen er hans gamle billeder forstørret til vægstørrelse.
Gå også på opdagelse i de spændende særudstillinger.
Ringkøbing Museum er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som gør historien levende på 10 museer og attraktioner ved Ringkøbing Fjord. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.
5,76 km
Bliv forundret over den skønne natur i denne besøgspark i Velling ved Vestjyllands Højskole, lidt udenfor Ringkøbing. Her finder I masser af forskellige træer, blomster, stier, insekter, frugter, grøntsager og meget mere. Forundringens Have blev anlagt i 2004. Der er altid åbent og gratis entré. I parken er der shelters, legeplads og en lille butik med økologiske grøntsager og andre planter fra Forundringens Have. Der bliver løbende afholdt arrangementer og rundvisninger.
9,66 km
Besøg Fyrmesterboligen med den hyggelige museumsbutik, der bugner med et stort udvalg af sjove retrovarer, nostalgisk brugskunst, lokale varer og souvenirs. Bagerst i Fyrmesterboligen finder du det hyggelige cafémiljø. Caféen byder på lette retter, kage samt kolde og varme drikke, som både kan nydes indenfor men også i det store udendørs område omkring fyret.
På den store naturlegeplads omkring Fyrmesterboligen kan familiens yngste og barnlige sjæle lege sig tilbage i tiden og redde gæve sømænd i dramatiske strandinger på svævebanen eller prøve at kravle rundt i et kæmpe hvalskelet.
Lyngvig Fyr er placeret i det smukkeste klitlandskab - og kun få meter fra Vesterhavet. Parkér cyklen eller bilen og gå en tur gennem klitterne, tag til stranden og mærk
Vesterhavet.
I kan også downloade den populære og gratis app Natureventyr, og tage på eventyr i området med drengen Anker, der opdager og forsøger at hjælpe en strandet hval.
Det er gratis at besøge butikken, caféen og naturlegepladsen.
Der er kørestolsadgang til Fyrmesterboligen med café og butik. Der er fast belægning på stier på gårdspladsen og der forefindes handicaptoilet.
Lyngvig Fyr er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som gør historien levende på 10 museer og attraktioner ved Ringkøbing Fjord. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.
11,54 km
Her startede byen Hvide Sande. I Hvide Sande finder du to sluser. En afvandingssluse, som regulerer vandforholdene mellem fjord og hav. Og kammerslusen, som sørger for passage mellem hav og fjord. Holmsland, som den smalle tange kaldes, skiller Ringkøbing Fjord fra Vesterhavet.
Efter 100 års diskussion om en gennemsejling fra havet til fjorden, åbnedes i 1931 Hvide Sande Kanal, der består af sluseanlæg for fiskefartøjer og vand- standsregulering. Det hele styres fra "Blåtårn", den blå bygning ved klapbroen. Her holder havneadministrationen og redningsvæsnet til.
12,8 km
Helligåndskirken i Hvide Sande er bygget i 1954 efter mange års ihærdigt indsamlingsarbejde blandt byens borgere.
Kirken er bygget af gule mursten i sen romansk stil, og er formentlig en af de sidste kirker opført i denne stil her i landet. Kirken har et kor over en høj kælder, og skibet har svære stræbepiller ved de østlige hjørner.
Indvendig står kirkens mure med hvid berapning, og har flade bjælkelofter. Ved alteret er der et stort og glat egetræskors, og lysestagerne er fremstillet af den daværende slusemester C. Gerhardt. Tæppet foran alteret bærer indskriften ”Giv Guds fred sin rette klang”, og blev broderet i 1981 af 27 kvinder fra Hvide Sande.
I kirken hænger kirkeskibene ”Fanny” ophængt i 1954, og votivskibet fiskekutteren ”Jenny Skomager” ophængt i 2004. Votivskib er betegnelsen for en tro kopi af et forlist skib, og blev bygget af en overlevende sømand og skænket til kirken.
Kirkens ældste klokke er fra 1954, og bærer indskriften: ”Giv Guds fred sin rette klang”. Den er til minde om P.M. Møller, og Hustru Anna Hansdatter. Den nye klokken er fra 2008, og bærer indskriften: ”Jeg kalder mellem hav og fjord, kom alle fra syd og nord. Når du hører min klag, er det et minde om evigheden lang”.Klokken blev skænket af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål.
Find mere information om kirken på Helligåndskirkens hjemmeside.
12,85 km
Hos Kunst & Keramik i Hvide Sande finder du et flot pottemagerværksted fremstillet af Dorith Lønbæk. Her kan man opleve det gamle håndværk i et moderne værksted, som laver nutidige produkter.
Dorith Lønbæk blev udlært pottemager i 2004, og har drevet Kunst & Keramik siden 2006. Kendetegnene ved hendes produkter er enkelte og spændte former, samt leg med forskellige dekorationsteknikker, som oftest er i jordfarver, som i små doser krydres med livlige farver.
Alt er håndlavet i værkstedet, og du kan opleve duften af brændt ler ved at se hvordan leret bliver formet på drejeskiven til det brændes og derefter dekoreres.
De færdige produkter finder du i butikken, hvor det hovedsageligt er fra eget værksted. Derudover forhandles der også glassmykker fra Marianne Strube, keramik af Ane Schollert, glas af Dorthe Bent, Akvareller af Ruth Sandbak og trævarer fra Contrast.
Du finder altså et flot udvalg af kunsthåndværk i Kunst & Keramik.
13,62 km
I Stauning ligger Danmarks Flymuseum - et flyvende museum - her kan du se over 40 veteranfly fra både ind- og udland, i sommerhalvåret også i luften.
I Dansk Veteranflysamling findes danske og udenlandske fly fra 1911 til 1990. Samlingen består bl.a. af Spitfire, Meteor, Starfighter samt 11 danskbyggede KZ-fly. 8 af samlingens fly findes kun i det ene eksemplar i verden.
Museet i Stauning sørger ikke kun for at bevare gamle fly, men holder mange af dem luftdygtige. 5 gange i løbet af sommeren afholdes flyveaftner. Hvor du kan se de udvalgte fly i luften. Hvis vejret tillader det. Gennem de mange effekter med relation til flyvningens historie får du et indblik i historien og udviklingen af flyet. I 2007 åbnede en nybygget hal, der huser Flyvevåbnets material fra starten af 1950, og op til det nyeste.
Se åbningstider, priser m.m. ved at klikke her.
15,62 km
Vedersø Kirke er et solidt granitfunderet Vestjysk kirke fra omkring 1150. Selve skibet er opbygget på en skråkantsokkel, mens korets sokkel har fået tilføjet en karnis, der er en gesims med s-formet profil. Engang var der to tilbygninger på sydsiden, hvor den østlige stadig eksisterer.
Kirkens tårn mod vest har to toptinder og fire fodtinder, hvor størstedelen er opført af munkesten fra middelalderen. Indgang til kirken sker gennem våbenhuset, hvor der i hjørnet findes en døbefont fra 1915.
Når man bevæger sig længere ind i kirken, ses der over døren et tumpanon. Her fremtræder der figurer af et hjulkors og to løver, mellem dem står et menneske med tre ben. Hjulet, der omslutter det kristne kors er et soltegn. Selve solen symboliserer frugtbarhed.
På nordmuren til højre for døren ses Odins søn Vidar, som har givet navnet til Vedersø. Det skyldes at Kaj Munk godt kunne lide historien om den tavse Vidar, og derfor overførte det til den fåmælte vestjyde.
Kirkens prædikestol har en lydhimmel, og er dekoreret med billedfelter, der i siderne er indrammet af to søljer. Kirkeskibet er hængende over midtergangen, og hedder ”Hvide Sande”. Den smukke skibsmodel er bygget af, og skænket til Vedersø Kirke omkring år 1925, af lærer ved Vedersø skole, Jens Peter Fjelking.
På sideskibets østmur hænger en plade med Kaj Munks yndlingssalme: ”Jeg venter dig Herre Jesus, til dom”. Under indskriften står der: ”Med denne salme mindes Vedersø menighed præsten Kaj Munk”.
Netop dette tiltrækker hvert år tusindvis af turister, som ønsker at besøg Kaj Munks grav ved den østlige kormur.
Find mere information på Vedersø Kirkes hjemmeside.
16,2 km
Tag hele familien med i WOW PARK Skjern, en stor lege- og forlystelsespark i skoven. Her kan du slippe hele familien løs i trækronerne, i skovbunden og under jorden! I WOW PARK får hele familien røde kinder, sved på panden, masser af leg og frisk luft. Du kan lege i 10 meter høje trætophytter, rutsje ned i fuld fart, eller løbe fra træ til træ i de sjove hængebroer. Er du modig kan du også hoppe løs i store net med kæmpebolde eller tag en vild tur i slynger og svævebaner
Du kan også kigge forbi klappegederne eller skabe fantasifulde figurer i Byg&Krea værkstedet.
Når I bliver sultne kan I købe lækker mad i parken, lav familiepicnic i skoven, eller tilberede medbragt mad på grill eller over bål.
Med god plads på de store udendørs arealer er WOW PARK en tryg oplevelse for alle.
EDDERKOPPEN
Vestkystens vildeste attraktion er en KÆMPE nyhed i WOW PARK Skjern! Forcer 110 meter frithængende netbroer op gennem trækronerne og ram din topfart fra 20 meters højde i parkens nye fritfalds-rutsjebane.
Du kan også besøge WOW PARK Billund. Køb årskort og få adgang til begge parker.
Vi ses i WOW PARK – den vildeste lege- og forlystelsespark i skoven!
Læs mere her
17,85 km
Året rundt er en slentretur på stranden et sikkert hit. En gåtur i den friske vind giver røde kinder og ny energi.
Nyd bølgernes brusen, mens børnene samler sten og muslingeskaller, kig indenfor i de gamle bunkersanlæg fra Anden Verdenskrig – men vær forsigtig! Havet og tidens tand sætter sine spor på bunkerne.
En dukkert i Vesterhavet er en skøn oplevelse på en stille sommerdag, men vær meget opmærksom og varsom – det er store naturkræfter, der hersker i Nordsøen!
28,79 km
Rejs tilbage til vikingetiden og mød vikingerne, der er igang med deres daglige gøremål. De fortæller gerne om, hvordan det var at være viking i Vestjylland og måske de har brug for en hjælpende hånd?
Gå på opdagelse i vikingehusene, som er bygget ud fra arkæologiske fund i Vestjylland, og se de mange fine detaljer. Læg et offer til guderne eller tænd et lys i kirken. Gå om bord på vikingeskibet og indtag vikingelegepladsen som en ægte viking.
Træd ind i Vikingehallen! Det oser af stemning som for 1000 år siden. Der er dækket op til højbords. I kan sætte jer og nyde maden fra caféen ved langbordene eller spille et brætspil fra vikingetiden – og hvem skal sidde i stormandens stol?
Gå på opdagelse med en af Bork Vikingehavns to gådejagter i hånden. Familier med mindre børn skal se, om de kan fange og lægge en kæde om den glubske Fenrisulv. Mens voksne og familier med større børn skal se, om de kan knække gudernes gåder.
I højsæsonerne er der ekstra gang i aktiviteterne på Bork Vikingehavn. Aktiviteterne varierer fra sæson til sæson. Find det altid opdaterede program på www.borkvikingehavn.dk.
Besøg vikingebutikken og find lækre delikatesser, smykker, bøger, legetøj og andre vikingeinspirerede varer. Der er gratis entré i butikken.
Børn og unge under 18 år har gratis adgang ifølge med voksen og hunde i snor er velkomne.
Bork Vikingehavn er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som gør historien levende på 10 museer og attraktioner ved Ringkøbing Fjord. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.
68,28 km
På Fiskeri- og Søfartsmuseet kan du opleve fortællinger om havet.
Sammen med hele familien kan du gennem skiftede særudstillinger opleve livet med og på havet og på vores udendørs Frilandsudstilling kan du opleve skibe, bunker og et autentisk havnemiljø. I vores akvarie og sælarie kan du udforske havets rige dyreliv. Du kan komme helt tæt på sælerne, når vi træner og fodrer dem hver dag kl. 11.00 og 14.30.